Apple Watch räddar livet på en brittisk cyklist som är instängd i en översvämmad flod

0 Shares

Apple har genom åren visat sig vara ledande inom innovativa produkter. Watch-serien är en av Silicon Valley-företagets innovativa produkter. Under åren har det kommit många rapporter om människor vars liv räddats av klockan, och Apple Watch fortsätter att rädda liv.

Det sista fallet är en cyklist som räddades efter att ha ringt på hjälp med en Apple Watch i en flod i Storbritannien.

Enligt anmälan bars cyklisten av strömmen i cirka en mil och lyckades sedan ta tag i en gren nära vattnet och tillkallade hjälp.

“Medan han höll hårt tag i en trädgren pratade han med vår brandledningspersonal genom sin Apple Watch”, säger räddningschef Sean Bailey. “Det fungerade riktigt bra för oss och det hjälpte oss verkligen att hitta honom så snabbt som möjligt.”

Bailey sa att cyklisten “fångades i den turbulenta floden väldigt snabbt, men vi var mycket förvånade över hans förmåga att rädda sig själv”, fortsatte han.

Floden Wye rinner genom Rosewas vid Hereford, nära gränsen mellan England och Wales. I januari utfärdade lokalområdet en översvämningsvarning för denna flod.

Apple Watch kan ringa samtal via LTE eller parad Iphone. Den har även en SOS-nödfunktion, som kan kontakta den lokala myndigheten och skicka textmeddelanden till användarens utsedda akutkontaktperson.

0 Shares