Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: marginella vinster för Apples flaggskepp smartwatch

Apples senaste smartklocka, Apple Watch 7, finns i butik nu. Vår recensent sammanfattade det som “Apple Watch 6 med en lite större skärm”, men är uppdateringen verkligen så enkel?

Medan vi avfyrar frågor, finns det några andra skillnader som kan göra den nyare enheten till en bättre enhet? Eller är förra årets modell det smartare valet?

I slutändan, med Apple som styr den bärbara platsen, försöker vi etablera inget mindre än den finaste smartklockan på marknaden. Låt syskonrivaliteten börja.

Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: pris och tillgänglighet

Apple Watch 7 började säljas den 15 oktober 2021. Priserna börjar på $399 / £369 / AU$599 för den icke-cellulära 41mm-modellen, stiger till $429 / £399 / AU$649 för 45mm-modellen.

När det gäller den mobila 41 mm-versionen, kommer det att kosta dig $499 / £469 / AU$749, medan den cellulära 45mm-modellen kostar $529 / £499 / AU$799 – utan att räkna priset för en dataplan, förstås.

Apple Watch 6 kom ut den 18 september 2020. Priserna började på $399 / £379 / AU$599 för GPS-enbart 40 mm-versionen, medan 44mm-versionen började på $429 / £409 / AU$649. Den 40 mm cellulära modellen började på $499 / £479 / AU$749, och 44mm på $529 / £509 / AU$799.

Vi säger “startat” eftersom Apple har tagit bort Apple Watch 6 från försäljning efter bara ett år. Apple Watch 7 har startat upp den direkt från sortimentet, även om du fortfarande kommer att kunna köpa en hel del från tredjepartsåterförsäljare.

Dagens bästa Apple Watch 7 och Apple Watch 6-erbjudanden

Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: design och display

Även för en serie enheter som inte har förändrats så mycket under sin livslängd, är Apple Watch 7-designen väldigt lik Apple Watch 6.

Det är inte mycket skillnad mellan stilen på de två alls, med båda har samma ikoniska rundade fyrkantiga utseende. Den främsta skillnaden här är displayen, som är 20% större på Apple Watch 7. Trots detta gör en motsvarande minskning av ramstorleken att Apple Watch 7 har en mycket liknande kroppsstorlek som sin föregångare.

De praktiska konsekvenserna för skärmstorleksförstärkningen är en märkbar ökning av användbar information på skärmen vid en viss tidpunkt. Det möjliggör också införandet av ett tangentbord på skärmen (även om vi inte kan säga att vi ropade efter en sådan funktion).

Apple har ansträngt sig för att betona hur Watch 7-skärmen kröker sig bort mer än tidigare. Den nya Contour-urtavlan gör bra användning av detta, vilket gör siffrorna synliga från sidan.

Apple Watch 7 i en rad olika nyanser

Båda skärmarna blir lika ljusa upp till 1 000 nits, även om Apple Watch 7 blir 70 % ljusare i nedtonat läge. Och om den meningen inte smälte din hjärna bara lite, har du förmodligen inte läst den rätt.

Apple har gjort den alltid-på-skärmen ljusare på Watch 7 också, till den punkt där vi skulle säga att den nu är lika bra som en normal, icke-smartklocka när det gäller synlighet.

Även om det inte är direkt uppenbart, är Apple Watch 7 mer robust än Apple Watch 6, med en härdad skärm och en IP6X-klassificering som gör den effektivt damm- och vattentät. Det har lagts till en millimeter till båda basbandstorlekarna också.

Apple har introducerat fem nya färger med Apple Watch 7: Starlight (grå), Midnight (svart), blå (er, blå), grön (du får bilden) och produktröd. De är mer dämpade än tidigare Apple Watch-färger och för oss mer tilltalande som ett resultat. Apple Watch 6 kommer i guld, silver, grafit, rymdgrå, blå och produktröd.

Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: fitness och funktioner

Apple Watch 7:s mer robusta hårdvara visar hur Apple vill tilltala fitnessfans mer. Funktionsmässigt är kärnuppsättningen nästan identisk med Apple Watch Series 6.

Det är fortfarande inte vad vi skulle kalla en bra träningsspårare. Den saknar ganska grundläggande funktioner som intervallsessioner och pulsvarningar. Det är ett fel med båda dessa klockor. 6 och 7 har samma uppsättning sensorer, inklusive en blodsyresensor, en elektrisk hjärtsensor, en tredje generationens optisk hjärtsensor, GPS och en barometrisk höjdmätare.

Apple Watch 6 är nästan lika bra för konditionen

Med båda enheterna är GPS och pulsövervakning konkurrenskraftiga mot några anständiga dedikerade träningsspårare – men bara när du bär dem längre upp på armen när det gäller pulsmätning. Det är lite besvärligt, minst sagt.

Elektrokardiogram (EKG) och blodsyreövervakning (SPO2) är också av begränsat värde på båda klockorna, eftersom de inte är av medicinsk kvalitet.

Medan vi klagar är vi lite besvikna över att se att det inte har skett några förbättringar av sömnspårning i Apple Watch 7. Det är precis lika grundläggande som det var i Apple Watch 6.

Apple Fitness+-tjänsten är ett stort försäljningsargument här, men återigen, det är fallet i Apple Watch 6 och 7-serierna.

Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: OS, ström och batteri

Apple Watch 7 drivs av ett S7-chip, vilket mycket väl kan låta som ett generationsframsteg på S6-chippet som driver Apple Watch 6, men det är det verkligen inte.

I ett lite bedrägligt drag är S7 i princip samma chip som S6, precis ombyggd för att passa i det nya fodralet. Naturligtvis var Apple Watch 6 redan mycket smidigare och snabbare än någon rivaliserande smartklocka, så det här är ingen större kritik.

De flesta av de nya och förbättrade funktionerna i Apple Watch 7 är verkligen nya och förbättrade funktioner i den medföljande programuppdateringen WatchOS 8, som är tillgänglig i det aktuella sortimentet.

Apple Watch 7 laddas snabbt

Nya funktioner som urtavlan för porträttlägesfoton, handtvättaviseringar och Assistive Touch är fantastiska men tillgängliga för användare av båda enheterna.

Som nämnts finns det några nya urtavlor att välja mellan, där Modular Duo-tavlan i synnerhet står ut som “inte tillgänglig” före Apple Watch 7. Vi är lite osäkra på anledningen till varför inte, eftersom den större widgeten kan fortfarande fungera på det mindre ansiktet på Apple Watch 6.

Apple hävdar samma 18-timmars batteritid för Apple Watch 7 som det gjorde med Apple Watch 6. Enligt vår erfarenhet har de två klockorna verkligen samma uthållighet. Om något, Apple undersäljer den uthålligheten, med båda klockorna varar närmare 24 timmar på en enda laddning.

Där Apple Watch 7 förbättras något är hastigheten på den laddningsprocessen. Tack vare användningen av snabbare spolar och en snabbare USB-C-laddningskabel, hävdar Apple att Watch 7 laddas 33% snabbare än Watch 6.

Enligt vår erfarenhet laddar Apple Watch 6 från 0 % till 100 % på 75 minuter, medan Apple Watch 7 gör det på 64 minuter.

Apple Watch 7 ser ut som det självklara valet

Hämtmat

Apple Watch 7 är den bästa allround smartklockan på marknaden, utan tvekan. Det är dock också den mest nedslående mindre uppgraderingen vi hittills har sett i serien.

I huvudsak är Apple Watch 7 Apple Watch 6 med en något större skärm och något snabbare laddning. Den körs på samma chip (bedrägligt namnbyte åsido), drar nytta av samma batteritid hela dagen och ser i stort sett likadant ut.

Ja, den är mer robust, så om du är en seriös fitnessfanatiker är det det bättre valet. Men Apple Watch 6 är knappast tunn, och det finns ännu tuffare och mer kapabla träningsspårare där ute om det är din prioritet.

Med Apple Watch 6 borttagen från försäljning efter bara ett år är det helt klart att Apple inser hur lika dessa två smartklockgenerationer är. Detta betyder att om du kan hitta Watch 6 för betydligt mindre från en tredjepartsåterförsäljare, är det förmodligen det bättre köpet.

Tillbaka till Smart Watches

SORTERA EFTERPris (lågt till högt)Pris (högt till lågt)Produktnamn (A till Ö)Produktnamn (Å till A)Återförsäljarnamn (A till Ö)Återförsäljarnamn (Ö till A)

Ladda fler erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button