Apple varnar för potentiella iPhone 13 och iPad brister som kommer upp | Betrodda recensioner

0 Shares

Medan Apple hade gott om goda nyheter att dela med investerare efter dess rekordkvartal, det var ett stick i svansen med möjliga dåliga nyheter som kom ner på banan. Det verkar som om företaget inte är immun mot global chipbrist, och investerare varnades för det iPhone 13 och iPad utbudet kan drabbas av detta.

“Vi förväntar oss att utbudsbegränsningarna under septemberkvartalet blir större än vad vi upplevde under junikvartalet”, sa Apples finansdirektör Luca Maestri under intäktssamtalet för tredje kvartalet 2021 till investerare. “Begränsningarna kommer främst att påverka iPhone och iPad.”

Avgörande är att september är dagen då både iPhone 13 och Apple Watch 7 förväntas lanseras. Det finns en viss spekulation här, men med tanke på att företaget har hållit ett septemberevenemang för nya iPhones varje år sedan 2012 (uteslutet förra året, då Covid försenade det en månad), är det en ganska säker satsning.

Apple var angelägen om att försäkra investerare om att tvåsiffrig tillväxt fortfarande förväntas, men varnade för att den skulle bli lägre än de siffror som för närvarande firas. Och det är allt tack vare bristen på halvledare som påverkar alla, från konsoltillverkare till bilbyggare.

“Majoriteten av de begränsningar vi ser är av den sort som andra ser – jag skulle klassificera det som en brist på branschen”, säger VD Tim Cook i avsnittet Frågor och svar i samtalet. “Vi har vissa brister där efterfrågan är så stor och bortom våra egna förväntningar att det är svårt att få hela vår uppsättning delar inom ledtiderna där vi försöker få dem.”
Hur mycket av detta är bara att dämpa förväntningarna efter ett fantastiskt kvartal där företaget noterade 21,7 miljarder dollar i vinst är oklart, men särskilt krockar det med rapporten att Apple höjer iPhone 13 -produktionen med 20%.

Som sagt, om Apple underskattar underskottet, kan det bli några tuffa år för investerare, med Intels vd förra veckan varnade för att chipbristen kan pågå till 2023 påverkar inte bara iPhone 13 utan den ryktade superstarka iPhone 14 Pro också.

0 Shares