Apple varnar EU mot gemensam laddningsport. med hänvisning till riskerna med att kväva innovation

För ungefär en vecka sedan kom nyheter om Europeiska unionen (EU) som överväger att passera lagstiftare som skulle tvinga alla företag som säljer prylar i EU att ha en gemensam laddningsport. Som förväntat har Apple skjutit tillbaka och varnat EU om de potentiella negativa konsekvenserna av en sådan lagstiftare, med hänvisning till möjliga risker för att kväva innovation inom teknikområdet.

Om EU antar lagstiftningen med denna nya förordning är det helt klart att det företag som skulle tappa mest skulle vara Apple. Detta beror på att Apple fortsätter att använda sin egen Lightning Connector på iPhone till denna dag. Android-telefoner har å andra sidan för det mesta redan bytt till USB Type-C-porten för laddning.

Det är oklart vad Apple skulle göra om lagstiftningen skulle godkännas. Skulle den följa och konstruera en iPhone som laddar via USB-C eller skulle den försöka bekämpa lagstiftningen tillräckligt länge tills den släppte den ryktade portlösa iPhone 2021? Det är dock viktigt att notera att iPad Pro redan har bytt till USB-C, vilket visar att Apple inte är helt emot porten.

Apple anser starkt att lagstiftningen skulle orsaka fler problem som den löser. I första hand varnar Apple för att kväva innovation eftersom denna förordning skulle hindra företag från att undersöka vidareutvecklingen av laddningsporten. Apple tror också att miljökostnaden för användare som byter från Lightning Port till USB-C kommer att vara enorm och detta kommer bara att orsaka irritation bland användarna.

I ett uttalande sa Apple: ”Vi tror att reglering som tvingar överensstämmelse över den typ av anslutning som är inbyggd i alla smartphones stävlar innovation snarare än att uppmuntra den och skulle skada konsumenterna i Europa och ekonomin som helhet. Vi hoppas att (Europeiska) kommissionen kommer att fortsätta att söka en lösning som inte begränsar branschens förmåga att förnya sig ”

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button