Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple tillkännager nya sekretess- och säkerhetsfunktioner i Safari, Messages och mer

På WWDC tillkännagav Apple sina senaste integritets- och säkerhetsinnovationer, vilket bekräftade sitt engagemang för användarnas integritet som en grundläggande mänsklig rättighet. Dessa uppdateringar inkluderar betydande förbättringar av privat surfning i Safari, kommunikationssäkerhet, låst läge och appens sekretess.

Förbättrade integritetskontroller för användardata

Safari-fönster för privat surfning

Safari Private Browsing, som introducerades av Apple för flera år sedan, erbjuder nu förbättrat skydd mot spårare och obehörig åtkomst till användarnas enheter.

Avancerade spårnings- och fingeravtrycksskydd hjälper till att förhindra webbplatser från att spåra eller identifiera användares enheter. Dessutom låser privat surfning nu när den inte används, vilket gör att användare kan hålla flikarna öppna även när de är borta från sina enheter.

Sekretesstillstånd för bilder

Photos Privacy Permission har förbättrats med en ny inbäddad fotoväljare. Den här funktionen gör det möjligt för användare att dela specifika foton med appar samtidigt som resten av deras bibliotek är privat. Användare kommer att få mer information om vad de delar och enstaka påminnelser om deras val när appar begär åtkomst till hela deras fotobibliotek.

Länkspårningsskydd har utökats till meddelanden, e-post och privat surfning i Safari. Den här uppdateringen tar bort extra spårningsinformation från länkar som delas i dessa appar, vilket säkerställer användarnas integritet samtidigt som länkarnas funktionalitet bibehålls.

Apple har också gjort betydande förbättringar av appens sekretess. Utvecklare har nu tillgång till mer information om datapraxis för tredjeparts mjukvaruutvecklingskit (SDK) som används i deras appar. Detta gör det möjligt för dem att tillhandahålla mer exakta sekretessnäringsetiketter och förbättrar integriteten i mjukvaruförsörjningskedjan genom att stödja signaturer för tredjeparts SDK, vilket lägger till ett extra lager av skydd mot missbruk.

Funktioner som hjälper till att skydda användarens säkerhet

Kommunikationssäkerhet

När det gäller användarsäkerhet har Apple introducerat kommunikationssäkerhet, utformad för att skydda barn från explicit innehåll i meddelanden. Den här funktionen täcker nu videoinnehåll förutom stillbilder och kan integreras i appar från tredje part. Varning för känsligt innehåll har införts för att hjälpa vuxna användare att undvika oönskade nakenbilder och videor i olika appar.

Varning för känsligt innehåll

För att skydda användardata har Apple implementerat uppdateringar för lösenords- och lösenordsdelning, vilket gör det möjligt för användare att skapa lösenordsdelningsgrupper.

Dela lösenord och lösenord med grupper

Lockdown Mode har utökats för att ge ytterligare skydd mot legosoldats spionprogram, och erbjuder säkrare standardinställningar för trådlös anslutning, mediehantering, sandlådor och optimeringar av nätverkssäkerhet.

Låsningsläge

Apple har också introducerat nya funktioner med integritet och säkerhet i centrum. Incheckning gör det möjligt för användare att informera utvalda kontakter när de har nått sin destination säkert. NameDrop tillåter säker delning av kontaktinformation och innehåll via AirDrop. Live Voicemail ger live-transkriptioner av inkommande röstmeddelanden, vilket ger användarna möjlighet att svara på samtal i realtid.

Tillgänglighet

Senare i år kommer dessa uppgraderingar att göras tillgängliga för free som en del av programuppdateringar.

Angående de senaste sekretessuppdateringarna, Craig Federighi, Apples senior vice president för Software Engineering, sa,

Sekretess är designad i alla nya Apple-produkter och funktioner från början. Vi är fokuserade på att hålla våra användare i förarsätet när det kommer till deras data genom att fortsätta tillhandahålla branschledande integritetsfunktioner och den bästa datasäkerheten i världen. Detta tillvägagångssätt är uppenbart i ett antal funktioner på våra plattformar, som de stora uppdateringarna av Safari Private Browsing, såväl som utbyggnaden av Lockdown Mode.