Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple tillkännager Apple Watch; Tillgänglig nästa år

Apple har kastat sin hatt i den bärbara ringen med Apple-klockan, som försöker ge en bättre användarupplevelse till klockan utan att försöka anpassa iOS till klockan med multi-touch-gester som vi är bekanta med på iPhone.


Det finns en safirdisplay i en kristall, en digital urtavla som fungerar som en hemknapp och ett rullsystem. Det finns också en stark betoning på haptisk feedback som möjliggör länkning av klockor för att dela aviseringar genom att skicka tryckningar i alla möjliga mönster. Detta görs med hjälp av en kraftkänslig pekskärm, som är en metod för att navigera tillsammans med den rullande ratten. Detta möjliggör subtil kommunikation som inte är beroende av uppenbart ljud eller gester. Det är också möjligt att skicka tappningar baserat på puls/hjärtslag.Det finns IR-lampor och safirlinser på baksidan av klockan för puls och fungerar som ett trådlöst laddningssystem för magnetisk inriktning. Klockans noggrannhet är inte mer än 50 millisekunder av när som helst.


För att stödja denna klocka har Apple också designat en anpassad SoC som heter S1, troligen för batterilivslängd och sensorintegration och minskning av kortets yta.


Det finns sex olika remmar som enkelt byts ut. Sportbandet har flera färger och är något slags gummi. Det finns en sportrem i läder som har flera magneter för att säkerställa att passformen fungerar korrekt. Det finns också en traditionell läderrem och ett länkarmband i rostfritt stål. Det finns också ett nätband i rostfritt stål som är steglöst justerbart. Det finns också två versioner av varje klockutgåva, en större och en mindre.


Apple Watch har också NFC och kommer att fungera med Apple Pay.


Det finns faktiskt tre varianter dock, som inkluderar standard Apple Watch, Watch Sport och Watch Edition som har 18 karats guld för höljet. Sportutgåvan har ett anodiserat aluminiumhölje.

Dessutom kommer klockan också att finnas i två olika fodralstorlekar för att ta hänsyn till olika handledsstorlekar (i huvudsak hans och hennes klockstorlekar). Dessa storlekar är 38 mm respektive 42 mm höga.


Apple Watch måste vara ihopkopplad med en iPhone för att fungera korrekt. Den börjar på $349 USD och kommer att börja säljas i början av 2015.