Apple testar ny extern skärm med A13-chiprapport

0 Shares

Apple har ryktats att testa en ny extern skärm med sin egen dedikerade A13-chip och neuralmotor

Detaljer om de tekniska specifikationerna är ännu inte kända, men källor har hävdat att skärmen kommer att ha en Apple-tillverkad SoC, som för närvarande är A13 Bionic-chipet. Det här är samma som används i iPhone 11-serien. Även om detta inte är det senaste chipet från Apple, är det fortfarande ytterst kapabelt.

Den externa skärmen har också Neural Engine som ingår i A13 och påskyndar maskininlärningsuppgifter.

Det är troligt att den här nya externa skärmen, med sin dedikerade SoC, kommer att vara den nya modellen som ersätter den nuvarande Pro Display XDR i framtiden.

Rapporten säger att redan 2016 arbetade Apple med en ersättning med en inbyggd GPU, som Pro Display XDR inte kommer med.

En Mac med en CPU / GPU inbyggd i den externa skärmen skulle hjälpa enheten att leverera högupplöst grafik utan att använda alla resurser i datorns interna chip.

Att kombinera kraften i displayen SoC och Macs SoC kan också hjälpa till att öka prestanda när du kör intensiva grafiska uppgifter och kan till och med användas för att lägga till några smarta funktioner till Pro Display XDR, till exempel AirPlay.

Kom ihåg att planer kan förändras eftersom dessa för närvarande mestadels är spekulationer på grundval av att Pro Display XDR aldrig hade alla funktioner som ryktes, och planerna för Apples externa skärm är för närvarande okända.

Det ser ut som om det kommer att bli ett par hektiska månader för Apple, eftersom vi förväntar oss flera produktlanseringar före slutet av året. En iPhone 13-lansering förväntas i september eller oktober, medan en redesignad MacBook Pro eventuellt med ett M2-chip alltid har varit starkt ryktad, tillsammans med AirPods 3 och AirPods Pro 2.

0 Shares