Apple testar nu 62 självkörande fordon

0 Shares

Tidigare släppte vi nyheterna om att apple har 55 autonoma fordonstester i Kalifornien, Apples segue till den autonoma fordonsbranschen fortsätter att öka eftersom företaget nu har 62 fordon och 87 förare som testar på allmänna vägar i Golden State från och med maj 2018.

Siffrorna släpptes av Kaliforniens avdelning för motorfordon, det styrande organet som övervakar testprocessen i staten. För närvarande är 423 fordon godkända för självkörningstestning i Kalifornien.

Apple som leder vägen

Medan majoriteten av tillverkare och företag med tillstånd för självautonomi i Kalifornien inte såg några stora förändringar av deras antal, har Apple ökat framåt med ytterligare 7 självgående bilar, vilket motsvarar hälften av de fordon som läggs till i hela programmet i en tvåveckorsperiod. Ändå, medan de stadiga ökningarna visar ledarskapspotential i kategorin, är Apples slutambition fortfarande oklar.

Som det har varit deras tradition förblir Apple offentligt mamma om vad de planerar att göra med sin självautonomiteknik, och till och med hävdade detta direkt i ett nyligen brottmålsförslag mot en före detta ingenjör. “Apple har gjort allmänna uttalanden till pressen om att de är intresserade av autonom utveckling av fordon”, säger klagomålet, “men detaljerna i Apples forskning och utveckling för projektet är en noggrant bevakad hemlighet som aldrig har avslöjats offentligt.”

Och även om de hittills inte har ansökt om några förarlösa biltillstånd i Kalifornien, har de hävdat att 3,7 procent av deras personal “avslöjas om projektet” med 2700 som särskilt betraktas som “kärnanställda”. Lägg till sådana siffror det faktum att Detroits stora 3-veteran Steve Kenner nu är anställd och helt klart en stor del av detta program, och det är inte ett steg att föreslå att Apple har stora planer. Ändå har sådan sekretess bara hjälpt till att blåsa flammorna av hype och hysteri bland tekniska fans, särskilt de online.

Andra företag i mixen

Fortfarande, medan Apple, GM Cruise, Waymo och Tesla fortsätter att dominera siffrorna, finns det mycket fler företag som tar sina fordon i testkrukan med självdrift. Stora bilföretag Volkswagen, Mercedes Benz, Nissan, BMW, Honda, Ford och Subaru testar alla var som helst från ett till fem självgående fordon i Kalifornien. Men bilföretag är inte de enda som är intresserade. Tänk välkänd tech-mästare Delphi eller mästare i innovation Bosch eller konsumentproduktledare Samsung. Men det här är bara ett utdrag: Sammantaget finns det mer än 50 företag som aktivt deltar med testfordon bara i Kalifornien.

0 Shares