Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple tecknar Broadcom-avtal på flera miljarder dollar för USA-tillverkade 5G-komponenter

Apple och Broadcom, ett stort amerikanskt teknik- och tillverkningsföretag, har just meddelat ett banbrytande partnerskap för att främja 5G-teknik. Målet med denna mångmiljardaffär är att förbättra trådlös anslutning genom att skapa innovativa radiofrekvenskomponenter för 5G-nätverk, såsom FBAR-filter (Film Bulk Acoustic Resonator).

Dessa utgifter är en del av Apples löfte 2021 att spendera 430 miljarder dollar under de följande fem åren på amerikansk infrastruktur och företag. Samarbetet stärker Apples engagemang för amerikansk tillverkning och jobbskapande.

Apples partnerskap med Broadcom kommer att öka finansieringen för automatisering och utbildningsprogram vid företagets anläggning i Fort Collins, Colorado, som för närvarande sysselsätter mer än 1 100 personer.

Förutom att tillhandahålla direkt sysselsättning för över 2,7 miljoner människor, stödjer Apple också indirekt ytterligare 9 000 leverantörer och tillverkare i alla 50 delstater och i hela USA.

Apple hävdar att sedan de introducerade 5G-tekniken till sina enheter 2020, har det hjälpt till att accelerera 5G-antagandet över hela landet, vilket resulterat i ökad innovation och sysselsättning hos företag som stöder 5G-infrastruktur.

Apples partnerskap med Broadcom kommer att vara en viktig milstolpe i utvecklingen av 5G-teknik i USA, driva på expansion och introducera nya möjligheter för trådlös anslutning.

Angående partnerskapet, Tim Cook, Apples VD sa,

Vi är glada över att göra åtaganden som utnyttjar uppfinningsrikedomen, kreativiteten och innovativa andan i amerikansk tillverkning. Alla Apples produkter är beroende av teknik som utvecklats och byggts här i USA, och vi kommer att fortsätta att fördjupa våra investeringar i den amerikanska ekonomin eftersom vi har en orubblig tro på USA:s framtid.