Apple tar FaceTime till Android och Windows … typ av

0 Shares

Varför det betyder något: Apple har länge gated FaceTime bakom sin muromgärdade trädgård. Nu öppnar företaget det för att tillåta Android- och Windows-användare att FaceTime med Apple-användare, förutsatt att de är villiga att använda en webbläsare för att göra det.

För många är en viktig anledning att stanna kvar i Apples ekosystem tillgång till iMessage och FaceTime, där deras vänner och familj redan finns. På Apples WWDC 2021 meddelade företaget att det gör FaceTime tillgängligt för Android- och Windows-enheter, men inte genom att implementera en inbyggd app utan använda webbläsaren.

Användare får snart möjligheten att dela en länk till en FaceTime-konversation med människor utanför Apples ekosystem. Du kan skicka länken i meddelandeprogram eller via e-post. Genom att klicka på länken kan dessa personer använda FaceTime via sin webbläsare samtidigt som FaceTimes änd-till-slut-kryptering bibehålls. Det är inte lika bekvämt som en infödd lösning, men det är förmodligen ett näst bästa alternativ.

Med det sagt finns det en läcker ironi i Apple som bara tillåter FaceTime via webbläsare. Apple förbjuder berömda speltjänster som Microsofts xCloud och Google Stadia i App Store. Dessa företag tog till en lösning med hjälp av en webbapp. Det råder ingen tvekan om att både Google och Microsoft skulle välkomna en inbyggd FaceTime-app i sina respektive plattformsbutiker.

Apple förstärker också FaceTime med nya funktioner som användare som troligen kommer att njuta av. För det första finns det ett rutnätsalternativ som låter dig se alla i samtalet, liknande Zooms gallerivy. Apple förbättrar också videosamtalets upplevelse genom att införa en röstisoleringsfunktion för att förbättra röstkvaliteten och distinktionen samt ett alternativ för att suddiga din bakgrund.

SharePlay är en annan ny funktion som gör att en grupp människor kan titta på eller lyssna på media samtidigt. Användare kommer att kunna dela videor, musik eller sin egen skärm. Medan Apples första partstjänster som Apple TV + och Apple Music kommer att använda SharePlay, kommer även andra tredjeparts streamingtjänster att dra nytta av SharePlay inklusive Disney +, Twitch, HBO Max, ESPN och Paramount +.

0 Shares