Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple talar om sekretess i sina tjänster och HomeKit, och lägger till nya anpassningsverktyg

“Sekretess är viktigt nu, mer än någonsin,” enligt Craig Federighi. Och det förblir detsamma i de senaste versionerna av dess plattformar.

Under hela online WWDC talade Federighi i detalj om integritet och hur viktigt det är för Apple som helhet, och hur viktigt det är för slutanvändaren. Chefen gick igenom de primära principerna för företaget, inklusive hur det berör de tjänster och hårdvara som erbjuds av företaget. Federighi talade om funktionen Logga in med Apple, och det finns över två miljoner konton skapade över appar och webbplatser.

Integritetsförbättringar kommer till de nya produkterna.

Det börjar med platsen. I år ger Apple användarna ännu mer kontroll. Användare kommer att kunna dela sin egen ungefärliga plats, snarare än din specifika plats. Spårningen förändras också, och Apple arbetar för att förbättra det över hela linjen. Spårning bör vara transparent och under användarens kontroll. App Store-policyn går vidare med att nu be användarna om tillåtelse att spåra appar och webbplatser som ägs av tredjepartsföretag.

Det finns nya sammanfattningar av apppolicyer, liknande näringsriktlinjer för mat. Varje utvecklare kommer att behöva berätta för Apple och slutanvändaren vad de har för metoder. Så varje app kommer att visa höjdpunkter av varje apps integritets-, spårnings- och säkerhetsinformation på ett ögonkast.

Detta bör ge mer kontroll till slutanvändaren.

De nya integritetsinsatserna sträcker sig till hemmet.

För det första ska allt som utvecklas till hemmet vara lätt att använda, både i installationen och i dagligt bruk. Hemprodukter bör inte äventyra integriteten, inklusive Siri-förfrågningar (som använder slumpmässig identifierare, inte ett Apple-ID). Och att använda sammankopplade enheter ska vara lika enkelt som AirPlay (enligt Apples Federighi).

HomeKit kommer att förbli krypterad från ände till ände med ditt utbud av Apple-enheter.

Amazon och Google samarbetar med Apple för att hjälpa till att stödja ett större utbud av smarta hemenheter som är säkra enheter. En ny standard som kommer att fungera över hem och tjänster och enheter från olika företag. Tryck och skanna kommer till Hemtillbehör. Och iOS 14 kommer att erbjuda automatiska åtgärder när du konfigurerar en ny enhet.

Home-appen visar redan användaren utbudet av tillbehör de har.

Adaptiv belysning justerar automatiskt färgen på dina glödlampor som stöds. Varmare ljus på morgonen, mindre blått ljus på kvällen och mer. Kameror med HomeKit Secure Video och iOS 14, kameror kommer att kunna definiera “aktivitetszoner”, vilket kommer att möjliggöra aviseringar i vissa områden. Och kameror och videodörrklockor kommer att erbjuda ansiktsigenkänning – och kan automatiskt känna igen personer du har taggat i appen Stock Photos.

HomePod kan också meddela dig när någon står vid dörren.