Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple startar iOS 15.2, iPadOS 15.2, macOS 12.1 och watchOS 8.3 Release Candidate till utvecklare

Vi väntar fortfarande på att Apple offentligt ska lansera nästa stora uppdatering för iOS och iPadOS. För detta ändamål måste Apple fortsätta prerelease-cykeln för att bygga upp den. För att se till att den är redo för allmänheten. Och nu är vi ett steg närmare det målet.

Idag, den 7 december 2021, har Apple släppt Release Candidate-versionen av både iOS 15.2 och iPadOS 15.2 till utvecklare. Detta kommer en månad efter att Apple lanserade iOS 15.1 och iPadOS 15.1 för allmänheten, så företaget håller saker igång i en jämn takt.

Även om det är RC-versionen av båda mobiloperativsystemen, och den är ungefär så färdig som den kan bli, är den fortfarande avsedd för utvecklare. Som sådan, om du inte är en registrerad utvecklare är det förmodligen bäst att vänta på den offentliga lanseringen av programvaran. Det kommer att hända inom en mycket snar framtid, men vi har inget datum att ringa in i kalendern än.

Registrerade utvecklare kan ladda ner den senaste programvaran via OTA-uppdateringsfunktionen på sina enheter. Det kan också laddas ner och installeras via Apple Developer Center.

Vad är nytt i iOS 15.2

Det finns en hel del nytt i iOS 15.2 och iPadOS 15.2. Apple har lagt till mixen med varje betafrön under loppet av prerelease-schemat. Här är en snabb titt på de viktigaste punkterna:

  • Apple lägger till funktionen Messages Communication Safety, som är inbyggd i Messages-appen på dessa plattformar, och den tjänar till att varna om potentiellt explicita foton som delas i appen. Både barn och föräldrar kommer att meddelas om det potentiellt skadliga materialet. Dessa varningar kommer att utfärdas när ett foto delas med barnet eller skickas från barnets enhet.
  • App Privacy Report är nu tillgänglig i iOS 15.2 och iPadOS 15.2. Detta tillåter användare att se hur ofta appar får åtkomst till en rad känslig information baserat på de behörigheter som användaren har tillåtit. Det inkluderar kamera, plats och mycket mer.
  • iOS 15.2 lägger till stöd för Legacy Contacts, vilket gör att någon kan förklara individer som de som kan komma åt det “digitala arvet” från någon som har gått bort.
  • Den nya programvaran stöder en ny funktion i Find My-appen som heter “Items That Can Track Me.” Detta tillåter användare att snabbt se om en objektspårare, som en Apple AirTag, är nära dem – även om den inte är deras.
  • iOS 15.2 lägger till en dedikerad växel i kameraappen för att slå på eller av makrofotograferingsläget.

Det finns lite mer, men det är de stora nytillskotten.

Apple sådde också Release Candidate-versionen för macOS Monterey 12.1 och watchOS 8.3 till utvecklare också.

Apple kommer sannolikt att lansera iOS 15.2 och iPadOS 15.2 för allmänheten inom en snar framtid.