Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple startar äntligen Hybrid Work Pilot, ett år efter att det tillkännagavs

Apples “True Start” till Hybrid Work

Enligt Bloomberg kommer Apple att kräva att anställda i Bay Area är tillbaka på kontoret från den 5 september – vilket är mindre än tre veckor bort.

Planen var ursprungligen planerad att starta i juni 2021, men successiva Covid-spikar och farhågor kring potentiella nedstängningar ledde till att policyn sköts upp.

“Team som deltar i pilotprojektet kommer till kontoret tre dagar varje vecka med tisdag och torsdag som fastställda dagar över hela företaget, men nu kommer den tredje dagen du kommer in kommer att bestämmas av dina team” står det i ett företagsmemo skrivet av Apples Tim Cook .

I samma meddelande bekräftade VD:n också att vissa anställda “även kommer att ha möjlighet att arbeta på distans i upp till fyra veckor om året” och uppmanade också anställda att vaccinera sig.

Sedan sommaren har Apple-anställda kommit till kontoret två dagar i veckan och arbetat på distans under resten av tiden. Men med Covid-fallen avsevärt avtagna har företaget beslutat att det är dags att byta till tre.

“Efter år i limbo (och ett par tjuvstarter) händer det verkligen” bekräftade chefen för Software Craig Federighi i ett separat brev. “Veckan den 5 september markerar den verkliga starten för vår hybridarbetspilot i Santa Clary Valley”.

Kommer resten av Big Tech att följa efter?

De flesta Big Tech-företag har redan startat sina planer för återvändande till kontoret. Meta, som tidigare hade startat en policy för “arbete var som helst”, började sin återgång till personligt arbete i slutet av mars.

Men Metas toppmedarbetare har anammat hybridarbete som ingen annan. Sedan 2020 har VD Mark Zuckerberg arbetat från Hawaii och andra hem borta från Bay Area.

Bloomberg rapporterar att Chief Marketing Office Alex Schultz flyttar till Storbritannien, medan Guy Rosen, Vice President of Integrity, är på väg till Israel. Metas chef för produktutveckling, Naomi Gleit, har redan flyttat till New York, enligt vissa källor.

Microsoft började också kalla tillbaka anställda till kontoret i mars, och alla som vill arbeta på distans i mer än hälften av sin arbetsvecka måste söka godkännande från sin chef.

Google, å andra sidan, startade sin egen tre-dagars-in-policy den 4 april 2022.

Rapporter tyder på att det var allt annat än smidigt, med timslånga trafiksäkerhetskopieringar på grund av vägarbeten på Mountain View campus, medan anställda på andra platser befann sig skrivbordslösa när de kom tillbaka.

Även om företaget gav anställda möjligheten att begära att få stanna på avstånd förra året, tyder rapporter på att de nu tar ungefär samma tillvägagångssätt som Apple. Detta är vettigt, med tanke på de pengar det spenderade på Kontorsutrymme.

Andra teknikföretag som Twitter har tagit ett annat tillvägagångssätt, vilket tillåter anställda att arbeta på distans under en obestämd tid, liksom företag som Slack.

Team Days – ett post-covid-fenomen?

En aspekt av Apples pilot är “Team days”, där ett helt team kommer att behöva vara på kontoret på bestämda dagar – tisdagar och torsdagar – den tredje dagen kommer att bestämmas av cheferna.

För många företag kommer detta att vara ett helt nytt koncept, med tanke på att det var normen för alla att vara på kontoret, varje dag, tills Covid slog till, men för vissa, som Meta, är det redan det nya normala.

Lagdagar är avgörande för en framgångsrik hybrid arbetspolicy – det är ingen mening att komma in på kontoret om de anställda du behöver samarbeta med i projekt endast är kontaktbara via programvara för videokonferenser.

Även om chefer sannolikt kommer att ha sista ordet, är det verkligen viktigt att se till att teammedlemmarna är involverade i beslutsprocessen om du vill få det att hålla fast och undvika att hacka och förändras från vecka till vecka.

Att navigera i en återvändande-till-kontorspolicy är allt annat än enkelt – men att ge alla i ditt företag en möjlighet att säga sitt är den bästa vägen framåt.