Apple står inför enormt App Store-hot i EU: s antitrustprob | Betrodda recensioner

Apple står inför antitruståtgärder i EU på grund av anklagelser för konkurrenshämmande metoder som hänför sig till sin App Store-affärsmodell.

Tillkännagivandet från EU-kommissionen följer på ett klagomål från Spotify 2019 över den så kallade “Apple-skatt” som kräver att utvecklare överlämnar 30% av vissa köp i appar. Om den blir skyldig kan Apple få en hög böter eller tvingas ändra tack i EU.

Ett uttalande från EG säger att dess preliminära resultat visar att Apple snedvrider konkurrensen, medan antitrustregulator Margrethe Vestager hävdar att “konsumenter tappar.”

Relaterat: Bästa iPhone

EG: s uttalande säger: ”Apples regler snedvrider konkurrensen på marknaden för musikströmning genom att höja kostnaderna för konkurrerande utvecklare av musikströmmande appar. Detta leder i sin tur till högre priser för konsumenterna för deras musikabonnemang på appar på iOS-enheter. ”

Apple har redan svarat på anklagelserna och hävdar att Spotifys krav är orealistiska och anklagar Apple Music-rival för att ha nytta av App Store utan att kompensera för facilitatorn. Det står också att det inte fick några betalningar för 99% av Spotify Premium-abonnenterna på deras plattform.

I ett uttalande sa Apple: ”Kärnan i detta fall är Spotifys krav att de ska kunna annonsera alternativa erbjudanden på sin iOS-app, en praxis som ingen butik i världen tillåter.

”Återigen vill de ha alla fördelarna med App Store men tror inte att de ska behöva betala någonting för det. Kommissionens argument på Spotifys vägnar är motsatsen till rättvis konkurrens. ”

Fallet kommer när Apple kämpar mot Epic Games i USA på en liknande front. Fortnite-tillverkarens gyllene gås togs bort från App Store förra året efter att Epic försökte etablera sin egen front i appen, förbi Apple-mekanismen.

Epic tror också att Apple skadar konkurrensen genom att ta ut 30% -nedskärningen för köp i appar, vilket Apple sedan har sänkt till 15% för utvecklare som ger intäkter under en miljon dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button