Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Spring Loaded: Vad är nytt, iPad Pro och iMac med M1

Apple-kort

Tim Cook har börjat med att meddela att nu kommer alla medlemmar i vår familj att kunna använda vårt Apple-kort Apple-kortfamiljen , inklusive barn över 13 år och med betalningsgränser.

Apple Podcast

Cook har fortsatt att meddela förbättringar Apple Podcast, börjar med en ny appdesign för att göra den enklare att använda, inklusive en ny sektion för kanaler. Du kan också prenumerera på Apple Podcasts Prenumerationer, med förbättringar som att inte ha annonser.

Ny färg för iPhone 12

Apple har också tillkännagett en ny färg för iPhone 12: lila, med en ganska ljus nyans. Den kommer att finnas till försäljning från den 30 april, och kan reserveras nu på fredag.

AirTag

Funktionen som låter dig hitta stulna eller borttappade Apple-enheter, som iPhone eller Mac, gör nu att Apple kan hitta enheterna på ett ännu enklare sätt: AirTag . Den här smarta etiketten kan fästas på valfri nyckelring, ryggsäckar eller annat som du tappar ofta, och från mobilen kan vi hitta den, med vägbeskrivning och avstånd. Denna enhet är designad för att garantera användarnas integritet, med upptäckt av främmande taggar.

Dess pris är $29 , med ett paket om 4 tillgängligt för $ 99. Det kan reserveras från och med denna fredag ​​och kommer att finnas till försäljning från den 30 april. Det finns flera färger att välja mellan, inklusive en läderfinish.

Ny Apple TV 4K 2:a generationen

Därefter har Apple visat trailern för den andra säsongen av Ted Lasso för den 2 juli och har tillkännagett en ny Apple TV 4K med A12 Bionic-processor . Den stöder Dolby Vision och HDR i HFR, perfekt för innehåll i 60 och 120 FPS. Den har också ett ljus- och färgmätningssystem genom iPhone 12, där Apple TV 4K kommer att kalibrera TV:n för att ge en mer realistisk bild.

Knoppen har också designats om, tillverkad av ett enda block av aluminium. Den har en ny pekratt som låter oss gå igenom innehållets tidslinje för att gå tillbaka eller framåt.

Dess pris är 179 $ för 32GB-modellen , och $199 för 64GB . Den kan reserveras från och med denna fredag ​​och kommer att finnas till försäljning från den 30 april.

iMac med M1-chip

Efter MacBooks och Mac Mini med Apple Silicon har Apple meddelat att första iMac med dess nya marker med ÄRM arkitektur. Detta är den första Mac som har designats med M1 från grunden . Designen är riktigt fin jämfört med tidigare modeller, med ett glas som täcker hela fronten. Baksidan har en färg, att välja mellan sju.

Tack vare M1 har Apple kunnat minska det interna utrymmet enormt, med ett väldigt litet moderkort och två kompakta fläktar av liknande storlek som bärbara datorer. Dess ljudstyrka är bara 10 dB, så det hörs inte fungera. Dess tjocklek är endast 11,5 mm.

Skärmen går upp till 24 tum, i praktiskt taget samma utrymme som 21,5-tummen upptog. Skärmen är Retina 4,5K ( 4 480 x 2 520 pixlar ), med en 10-bitars panel och 600 nits maximal ljusstyrka . Kameran har nu Full HD-upplösning med en större sensor, vilket förbättrar dess prestanda i svagt ljus. ISP arbetar med den neurala motorn för att optimera ljus och färg, förutom att minska brus i bilden. När det gäller mikrofonerna har de brusreducering och strålformning, vilket optimerar upptagningen av ljud genom vår röst.

På ljudnivån har skärmen fyra subwoofers och två diskanthögtalare, uppdelade i två subwoofers och en diskant på varje sida längst ner på skärmen, även den är kompatibel med rumsljud.

iMac startar direkt och du kan köra hundratals flikar samtidigt. Den är upp till 85 % kraftfullare än tidigare modeller, medan GPU:n är dubbelt så kraftfull som modellen den ersätter, och 50 % kraftfullare än dagens 21,5-tums iMac. Maskininlärning är upp till 3 gånger snabbare. Dessutom kan vi köra iPhone- och iPad-appar direkt på iMac, synkronisera samtal så att vi kan svara direkt från macOS.

På anslutningsnivån hittar vi fyra USB C-portar, varav två av dem Thunderbolt gör det möjligt att ansluta skärmar upp till 6K. Strömkontakten är 2 meter lång och har en magnetisk kontakt. I transformatorn kan vi koppla in Ethernet för att slippa göra det på skärmen och att det stör oss vid bordet.

Det finns också ett nytt Magic Keyboard med Touch ID, som kommunicerar direkt med Secure Enclave för att säkerställa att data är säker. Med fingeravtrycket kan vi också automatiskt byta användare. Det finns också nya Magic Mouse och Magic Pad med matchande färger.

Dess pris börjar kl 1 299 USD för modellen med en 8-kärnig CPU, 8 GB RAM och en 256 GB SSD, med två Thunderbolt-kontakter.

För $1 499-modellen har vi en kraftfullare GPU, 8 GB RAM, 256 GB SSD, två Thunderbolt-portar och två USB C-portar, plus strömkontakten med Ethernet. I alla kan vi också välja mer RAM och mer lagring. De kommer att finnas till försäljning från maj, med möjlighet att reservera dem från 30 april.

iPad Pro med M1

Apple tar äntligen ett viktigt steg i sina surfplattor genom att sätta M1-chip i iPad Pro , med en skrivbordsupplevelse lika stor som en surfplatta. Vi har dock inte macOS Big Sur, utan snarare iPadOS . På spelnivå är iPad Pro kompatibel med PS5 DualSense, vilket är bekvämare att spela.

På kapacitetsnivå kan vi utrusta upp till 2 TB internminne. USB C-kontakten är nu Thunderbolt-kompatibel med USB 4, vilket gör att du kan ansluta externa skärmar, donglar och mycket mer. Den har också 5G för att kunna använda den var som helst med en höghastighetsanslutning till Internet, med upp till 4 Gbps hastighet.

Mikrofonen har studiokvalitet, med automatisk klippning av gröna bakgrunder. Vi kan också hantera augmented reality. Den främre kameran har 12 MP och 122º syn. Den har Center Stage, som zoomar in och följer dig på samtalet om du ska flytta.

Skärmen på 12,9 tum låter dig följa det redigerade innehållet på XDR-skärm . Dess panelfunktioner Flytande Retina XDR med upp till 1 000 nits ljusstyrka över hela skärmen, och 1 600 peak nits , med en kontrast på 1 miljon. För detta har iPad Pro en MiniLED-panel med 10 000 lysdioder grupperade i 2 500 oberoende lokala dimningszoner med fyra pixlar vardera, vilket gör att den kan erbjuda riktig HDR med ett spektakulärt resultat.

Dess pris är $799 för 11-tumsmodellen, och 1 099 $ för 12,9-tumsmodellen , som har skärmen med MiniLED, och båda med M1. Den kommer att finnas till försäljning från andra halvan av april, med möjlighet att reservera den från slutet av april.