Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple siktar på att lansera fler annonser i App Store innan helgerna

För 2022 års helgdagar ger Apple fler annonsplatser i gåvan i sin App Store. Enligt ett meddelande som skickats till utvecklare kommer nya annonsplaceringar för att hjälpa apputvecklare att marknadsföra sin mjukvara att anlända “den här semesterperioden”.

Det är goda nyheter för många utvecklare vars appar får sämre resultat sedan Apple introducerade hårdare integritetspolicyer för App Store 2021.

Men det betyder också att Apple nu löser ett problem som det skapade, samtidigt som det tjänar mycket pengar i processen – ett faktum som inte går obemärkt förbi bland många kritiker av företagets datapolicy.

Fler annonser för apputvecklare

Det fullständiga meddelandet till utvecklare som avslöjar de kommande annonsplatserna har lagts ut på Twitter, vilket ger en inblick i den kommande förändringen.

Jag är osäker på om en tidslinje för Apples nya annonsplaceringar i App Store tidigare hade tillkännagivits, men det verkar som att de kommer att vara live under “semestersäsongen” pic.twitter.com/drcgIAYlTo

— Eric Seufert (@eric_seufert) 13 september 2022

De nya slotsen inkluderar en hjälteplacering på fliken Idag samt apprekommendationer på appsidor. Detta är den första formen som annonsplatserna kommer i år, även om vi fick en förvarning om dem förra månaden.

Trots några rykten finns det inga annonser på iPhones låsskärmar (åtminstone ännu).

Fram till nu har utvecklare bara haft två annonsplatser i App Store: En på fliken Sök och en på sökresultatsidan. Med den nya uppdateringen kommer användare att hitta annonser på ytterligare några flikar i appen. Om tidigare resultat är något att gå efter kommer de att driva en enorm mängd kunder till appar som köper dem.

Så varför är kritiker galna?

Visst, användare brukar inte älska annonser. Men i det här fallet kommer annonserna efter att utvecklare har mött ett tufft år, till stor del beroende på Apples sekretessinställningar för 2021.

Dessa inställningar kallas App Tracking Transparency (ATT) och gav iPhone-användare möjligheten att avböja att dela sitt unika ID med apputvecklare, vilket hindrade utvecklarna från att spåra prestanda för sina egna annonser. Det är samma förändring som Meta nyligen hävdade hade förlorat Facebook över 10 miljarder dollar.

ATT togs emot väl vid den tiden, med tanke på att det erbjöd mycket mer datatransparens i vår moderna teknikberoende värld. Och med tanke på hur många iPhone-användare som valde att inte dela sina data, är det uppenbart att valet att hålla användardata privat var ett populärt val.

Nu menar vissa att Apple spelade det långa spelet hela tiden och nu kommer att tjäna miljarder direkt från apputvecklarna själva.

Nej. Gillar inte det här ett dugg.

Jag jublade när Apple blockerade läskig annonsspårning. Jag känner mig som en idiot nu när det har blivit uppenbart att de främst gjorde detta för att minska konkurrensen. https://t.co/Owkpe4N092

— Corey Quinn (@QuinnyPig) 14 september 2022

Om vinster verkligen är drivkraften bakom Apples senaste år av att kämpa för dataintegritet och transparens, är historien ännu en tegelsten i väggen av företagskontroll som har definierat Silicon Valleys teknikjättar ända sedan de tog makten.