Apple sÀljer 33,8 miljoner iPhones under fjÀrde kvartalet 2013 (uppdatering)

0 Shares

Idag tillkÀnnagav Apple sitt resultat för fjÀrde kvartalet för i Är, och det mest hÀpnadsvÀckande antalet var hur mÄnga iPhones företaget sÄlde pÄ tre mÄnader, frÄn slutet av juni till slutet av september. Apple sÄlde 33,8 miljoner iPhones under fjÀrde kvartalet, vilket Àr en ökning frÄn 26,9 miljoner iPhones för ett Är sedan; detta Àr en ökning med 26% frÄn Är till Är.

UPPDATERING: Apple tillkÀnnagav just under sitt vinstsamtal att de sÄlde 150 miljoner iPhones under rÀkenskapsÄret, frÄn slutet av september 2012 till slutet av september 2013.

Dessutom sÄlde Apple 14,1 miljoner iPads under kvartalet, vilket Àr nÄgot mer Àn de 14 miljoner som Cupertino-baserade företaget sÄlde för ett Är sedan. NÀr det gÀller Mac -försÀljning ser de Ànnu en nedgÄng i siffror, med 4,6 miljoner Mac sÄlda, jÀmfört med 4,9 miljoner förra Äret.

SjÀlvklart var lanseringen av tvÄ nya iPhones, snarare Àn bara en, den största vÀlsignelsen för företaget som sÄg en otrolig försÀljningsökning pÄ 26% jÀmfört med samma tid förra Äret. Förra Ärets iPhone 5 hjÀlpte Apple att sÀlja fler iPhones Àn nÄgonsin, men i Är blev det större siffror tack vare lanseringen av bÄde iPhone 5s och iPhone 5c.

iphone-5s-recension 5

NĂ€r det gĂ€ller de relativt dĂ„liga antalet iPad- och Mac-försĂ€ljningar Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g att de nya iPadsna och de nyligen uppdaterade Mac-datorerna har lanserats under första kvartalet 2014, sĂ„ dessa försĂ€ljningssiffror Ă€r naturligtvis inte inkluderade den hĂ€r gĂ„ngen. Återigen Ă€r vi förvĂ„nade över att iPad -siffror slĂ„r fjolĂ„rets siffror, med tanke pĂ„ att Apples Q4 2013 Ă€r den tid dĂ„ de flesta konsumenterna avstĂ„r frĂ„n att köpa iPads för att vĂ€nta pĂ„ nya modeller.

NÀr det gÀller dollarstecknen, satte Apple Ànnu en gÄng rekord för fjÀrde kvartalets intÀkter, höjde 37,5 miljarder dollar och en nettovinst pÄ 7,5 miljarder dollar för kvartalet, jÀmfört med 36 miljarder dollar i intÀkter och en nettovinst pÄ 8,2 miljarder dollar frÄn ett Är sedan. Företagets första kvartal 2014 borde bli Ànnu bÀttre, eftersom detta kommer att falla precis under semestern shopping sÀsongen.

Apples vd Tim Cook sĂ€ger att företaget â€Ă€r glada över att kunna rapportera en stark avslutning pĂ„ ett fantastiskt Ă„r med rekord för fjĂ€rde kvartalets intĂ€kter, inklusive försĂ€ljning pĂ„ nĂ€stan 34 miljoner iPhones … Vi Ă€r glada över att gĂ„ in i semestern med vĂ„r nya iPhone 5c och iPhone 5s, iOS 7, den nya iPad mini med Retina Display och den otroligt tunna och lĂ€tta iPad Air, nya MacBook -proffs, den radikala nya Mac Pro, OS X Mavericks och nĂ€sta generations iWork- och iLife -appar för OS X och iOS. ”

Med andra ord, Apple har en enorm produktportfölj att vÀlja mellan att gÄ in i semesterperioden. Ta ut kreditkorten, folk.

0 Shares