Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Podcasts får nya avsnittskontroller, årsplaner och mer

Apple Podcasts får några praktiska kontroller när du laddar ner nya avsnitt, såväl som årliga medlemskap och andra nya funktioner och tweaks.

  • Apples Podcasts-app har plockat upp nya lagringshanteringsverktyg för att rensa upp oönskat innehåll och hålla din lagringsförbrukning i schack.
  • Delegerad leverans, en annan ny Apple Podcasts-funktion, låter kreatörer distribuera sina program via deltagande värdleverantörer snarare än via Apple.
  • Och slutligen, lyssnare kommer nu att se hur mycket pengar de kan spara genom att teckna en årsprenumeration på en show istället för en månadsprenumeration.

3 nya funktioner kommer till Apple Podcasts

Apple har introducerat flera förbättringar av sin Podcast-app för iPhone, iPad och Mac, inklusive nya kontroller vid nedladdning av avsnitt, justeringar av årsprenumerationer och stöd för delegerad leverans genom deltagande värdleverantörer. Bortsett från dessa tre stora förbättringar har Podcasts-appen några förbättringar av livskvaliteten, som att filtrera avsnitt efter status och bläddra i program efter säsong, enligt TechCrunch.

Lagringshanteringsverktyg

Två enhetsskärmdumpar som visar nya lagringshanteringsverktyg på Apple Podcasts för iPhone

Bildkredit: Apple

Podcast-appen på din iPhone, iPad och Mac innehåller nu en ny inställning för att begränsa avsnitt som lagras på enheten och automatiskt radera äldre.

Med de nya rensningsverktygen i Inställningar → Podcasts kan du nu ställa in en gräns för hur många avsnitt som laddas ner automatiskt som sparas på enheten. Automatiska nedladdningar stöds över mobil- och Wi-Fi-anslutningar, med nya alternativ tillgängliga för att endast behålla x senaste avsnitten per serie (1, 2, 3, 5 eller 10). Alternativt kan du be Podcasts att behålla allt nytt innehåll nedladdat under de senaste 24 timmarna, 7 dagarna, 14 eller 30 dagarna (eller behålla alla nya avsnitt). Den här inställningen rör inte några avsnitt som du har sparat eller laddat ner manuellt till enheten.

Om du stänger av automatiska nedladdningar helt kommer appen att uppmanas att streama avsnitt, vilket innebär att du inte kommer att kunna lyssna på dina favoritprogram offline. De nya lagringshanteringsverktygen tillhandahålls per show. Till exempel kanske du vill konfigurera en viss show för att bara behålla det senaste avsnittet, med alla andra inställda på att bara streama. Läs: Hur man spelar Apple Podcasts på Alexa och Amazon Echo

Delegerad leverans

Skapare kan också kringgå Apples infrastruktur om de vill vara värd free eller betalda shower någon annanstans. Enligt ett inlägg på sidan Apple Podcasts for Creators samarbetar Apple med följande tredjepartsvärdleverantörer:

  • Acast
  • ART19
  • Blubrry
  • Buzzsprout
  • Libsyn
  • Omny Studio
  • RSS.com

Ytterligare partners kommer att tillkännages i framtiden. Delegerad leverans är ännu inte aktiv, den kommer till hösten med värdleverantörer som stöds.

Justeringar av årsprenumerationer

Två enhetsskärmdumpar som visar tweakade årliga prenumerationsplaner på Apple Podcasts för iPhone

Bildkredit: Apple

Kreatörer kan välja att visa årliga prenumerationer tillsammans med månatliga. Alternativet för årlig prenumeration måste tydligt informera användaren om hur mycket pengar de kommer att spara genom att prenumerera årligen snarare än månadsvis. Apple har sagt att årliga prenumerationer kommer att bli den nya standardinställningen på plattformen.

Så här får du de nya Apple Podcasts-funktionerna

Apple tillhandahåller de ovan nämnda förbättringarna som en del av mjukvaruuppdateringarna för iOS 15.5, iPadOS 15.5 och macOS Monterey 12.4, som företaget släppte till allmänheten måndagen den 16 maj 2022. För ytterligare information, läs Apples supportdokument som beskriver alla förbättringar, nya funktioner och korrigeringar:

För att uppdatera din iPhone, gå till Inställningar → Allmänt → Programuppdatering. För att ladda ner macOS-uppdateringar, välj Systeminställningar → Programuppdatering på din Mac. Läs: Så här skapar du ett macOS 12 Monterey-installationsprogram på en extern enhet