Apple planerar att lägga till ljudversion av artiklar till Apple News +

0 Shares

Tillbaka i 2019 introducerade Apple Apple News +, en prenumerationstjänst som låter dig komma åt tidskrifter och annat betalväggigt innehåll från nya webbplatser. I den senaste utvecklingen planerar Apple att producera ljudversionen av Apple News + -historier tillsammans med den vanliga artikeln.

Enligt en ny rapport har Cupertino-jätten kontaktat minst fyra utgivare enligt ett nytt förslag där Apple skulle hantera alla produktionskostnader för att skapa en ljudversion av innehållet. Utöver det gick Apple med på att kompensera utgivare som det gör nu för det skriftliga innehållet på Apple News +.

Dessutom var Apples ursprungliga plan att producera ljudversioner av vilken historia de trodde kunde passa bra för publiken. Men kontraktsfrågor förhindrar det. Emellertid är förläggarna skeptiska till denna idé, eftersom Apple inte har visat dem någon indikation på att publiken vill lyssna på ljudversionen av deras berättelse. Det finns ingen information om det förväntade lanseringsdatumet än.

Trots att 125 miljoner aktiva användare (inklusive som läser den fria versionen) registrerade sig för Apple News + verkar tjänsten fortfarande fungera dåligt. Rapporten tillägger också att utgivaren fortfarande är missnöjd med de intäkter de får från Apple News +. Medan efterfrågan på ljudinnehåll ökar kraftigt återstår det att se hur Apple spelar ut sina strategier.

För att uppdatera dina minnen samlar Apple News + prenumerationstjänsten över 300 populära tidskrifter, ledande tidningar och digitala utgivare. Dessutom kan Apple News + -prenumeranter få tillgång till aktuella och tidigare utgåvor och enskilda artiklar från olika tidskrifter.

Källa

0 Shares