Apple Pay Support kan utvidgas till småföretag

0 Shares

Apple Pay har varit ganska populärt sedan det lanserades förra månaden, och betalningshanteringstjänsten Square kommer att kunna föra Apples nya digitala betalningsplattform till mindre företag.

Medan Apple Pay blir den mest populära digitala betaltjänsten accepteras den endast på större butiker och i en handfull restaurangkedjor, men Square vill ändra det.

Om du inte känner till Square är det en betalningshanteringstjänst som gör det möjligt för små företag att enkelt acceptera kredit- eller betalkort som betalningsmetod, men inom en snar framtid kommer det att tillåta små företag att börja acceptera Apple Pay.

Enligt CNN säger Square-grundaren Jack Dorsey att tjänsten snart kommer att stödja Apple Pay någon gång nästa år. Det är inte exakt hur Square kommer att implementera Apple Pay-tekniken, men troligen kommer Square-kortläsaren i sig att genomgå vissa maskinvaruändringar för att inkludera en NFC-läsare som kommer att kunna acceptera Apple Pay-betalningar, liksom andra former av digitala betalningar via NFC .

Apple Pay

Den nuvarande Square-kortläsaren kan svepa kredit- eller bankkort, men kan inte acceptera någon form av trådlös betalning ännu, varför Apple Pay-support ännu inte har kommit fram.

Detta är verkligen goda nyheter för både konsumenter och småföretag, eftersom det gör det möjligt för småföretag att acceptera fler betalningsmetoder och konsumenter kommer att kunna använda den nya digitala betaltjänsten från Apple i mer än bara större detaljhandelskedjor, vilket ytterligare utökar supporten för Apple Pay.

Tillägget av fler och fler butiker som stöder Apple Pay är en stor sak, men det finns fortfarande några butiker som inte kommer ombord med Apples nya betalningsplattform, inklusive en av de största butikerna i världen: Walmart. Höga kreditkortstransaktionsavgifter är den främsta anledningen till att Walmart inte stöder Apple Pay.

Avgifter för kreditkortstransaktioner är avgifter som butikerna måste betala till banker när ett kreditkort används för att köpa varor i kassan. Walmart anser att dessa avgifter är för höga, vilket är en stor anledning till att den nationella detaljhandelskedjan väljer CurrentC, som har betalningsalternativ som har lägre avgifter än kreditkortstransaktioner.

CurrentC är en ny digital betalningsmetod som kommer att lanseras tidigt nästa år och kommer från en grupp som heter Merchant Customer Exchange, som består av en handfull stora detaljhandelskedjor, inklusive CVS, Rite Aid, Best Buy, Lowe’s, Sears och Target.

Apple-Pay3

MCX berömmer sin kommande betalningsplattform, eftersom den länkar direkt till användarnas betalkonton, som kringgår kortföretag och deras transaktionsavgifter. Det har dock angetts att det inte är den bästa lösningen för konsumenten. Systemet använder QR-koder som kräver att användaren låser upp sin telefon, öppnar en app och visar en QR-kod som skannas av betalterminalläsaren, medan Apple Pay helt enkelt kräver att användarna tar ut sina iPhones och riktar den nära NFC-terminal med fingret på Touch ID-sensorn.

Apple Pay lanserades förra månaden och har blivit den snabbast växande digitala betalningsplattformen på marknaden hittills.

Med Apple Pay kan du lagra din kreditkortsinformation på din iPhone och använda den för att köpa saker i alla butiker som stöder Apple Pay. IPhone 6 har ett NFC-chip som låter dig trycka på betalterminalen i en butik för att omedelbart köpa varor utan att svepa ditt kreditkort. Dessutom ger detta inte butiken din kreditkortsinformation, så du är mindre mottaglig för att lagra hack som stjäl kreditkortsinformation, liknande de senaste Home Depot- och Target-hackarna.

Apple Pay fungerar också med mobila shoppingappar, så att du kan betala med en enda tryckning på Touch ID-fingeravtryckssensorn i shoppingappar som stöder funktionen.

0 Shares