Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Pay fungerar inte! Så här fixar du det (10 korrigeringar)

Idag förlitar sig människor mer och mer på digitala betalningar eftersom de är säkra och snabba. Men ibland, när du måste göra en brådskande betalning och din Apple Pay inte fungerar, finns det inget mer frustrerande än det.

Apple Pay kan ha säkerhet på militär nivå, men det är fortfarande utsatt för fel. Det går dock att fixa Apple Pay som inte fungerar på iPhone. Med rätt lösning kan du enkelt fixa Apple Pay-problem.

Så låt oss hitta de rätta lösningarna för att få Apple Pay att fungera på din iPhone.

Varför fungerar inte Apple Pay?

Apple Pay är en säker och krypterad applikation för att göra digitala betalningar direkt via plånboksappen eller en NFC-skanning. Men i vissa situationer kanske Apple Pay inte fungerar eller svarar, till exempel:

  • Väntande iOS-uppdateringar
  • Äldre cacher
  • Dålig internetuppkoppling
  • Problem med kortet eller banken

10 sätt att fixa att Apple Pay inte fungerar på iPhone

När Apple Pay inte fungerar på din iPhone, få inte panik och följ bara dessa korrigeringar:

Fix 1. Kontrollera din iPhones batteritid

Om din iPhones batteri är under 20 %, startar lågt batteriläge och stänger av oviktiga funktioner på din telefon. Således kommer din Apple Pay inte att fungera på en iPhone med låg batterinivå. Så anslut först din iPhone till en laddare och gör sedan betalningar med Apple Pay.

Fix 2. Se till att Apple Pay inte är nere

Apple tillhandahåller bra tjänster till sina användare. Men ibland går Apples system ner på grund av några interna fel. I den situationen kommer Apple Pay-appen att visa ett fel.

Gå till Apples systemstatussida och om en grön cirkel visas bredvid Apple Pay & Wallet betyder det att Apple-tjänsterna fungerar bra. Om det inte finns någon grön cirkel måste du vänta på att Apple åtgärdar problemet.

Fix 3. Starta om din iPhone hårt

Hård omstart av din iPhone-enhet kan återställa alla bakgrundstjänster, rensa cacheminne och hämta nya säkerhetstokens. Detta kan också lösa problemet med att Apple Pay inte fungerar som svårigheter att använda NFC eller att välja rätt kort.

Så här kan du hårdstarta om iOS-enheter:

  • För en iPhone med hemknapp: Tryck och håll ned ström- och hemknappen samtidigt för en iPhone med en hemknapp tills Apple-logotypen visas.
  • För en iPhone utan hemknapp: Tryck och håll ned strömknappen och volym ned-knappen samtidigt tills Apple-logotypen visas.

Fix 4. Logga in på ditt Apple-ID igen

Om Apple Pay fortfarande inte fungerar efter att du har startat om din iPhone, försök att logga ut och logga in på ditt Apple-ID igen.

Gå till appen Inställningar > Apple ID > Logga ut.

Starta nu om din iPhone och låt den vara ansluten till en laddare ett tag. Efter några minuter öppnar du appen Inställningar och anger ditt Apple-ID och lösenord för att logga in igen.

logga in på Apple ID

Om säkerhets- eller identifieringsproblem hindrade Apple Pay från att svara på din enhet, borde detta ha åtgärdats.

Åtgärda 5. Lägg till ditt kort eller bankkonto igen

Det här är en extrem fix, men om hård omstart och ominloggning till Apple ID inte fungerade för dig, kan den här fixen fungera för dig. Om du definierar om betalningsmetoderna uppdateras dina betaltjänster som kan initiera Apple Pay-arbete på din iPhone.

Följ dessa steg för att lägga till kort eller bankkonto till Apple Pay igen:

Steg 1. Gå till appen Inställningar och tryck på Wallet och Apple Pay. Välj den betalningsmetod du vill ta bort och scrolla till botten. Och tryck på Ta bort det här kortet.

Steg 2. Bekräfta din åtgärd genom att skriva in ditt lösenord.

Steg 3. När betalningsmetoden har tagits bort, starta om din enhet hårt.

Steg 4. Starta om din enhet, öppna Wallet-appen och tryck på +-tecken för att lägga till en ny betalningsmetod.

Steg 5. Du kan skanna ditt kort med appen eller ange detaljer manuellt. Sedan följer du bara instruktionerna på skärmen för att lägga till ett kort i Apple Pay. Efter det kommer du att kunna använda Apple Pay utan problem.

Fix 6. Återställ dina inställningar

Om felaktiga inställningar från den nyare iOS-uppdateringen skapar problem för Apple Pay-appen, är återställning av dina iPhone-inställningar den bästa lösningen.

För att återställa iPhone-inställningarna, tryck på appen Inställningar > Överför eller Återställ iPhone > Återställ > Återställ alla inställningar.

Återställ alla inställningar

Ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden. Vanligtvis kommer iPhone automatiskt att starta om efter detta, men du kan manuellt hårdstarta den om den inte gör det. Den här metoden kommer att konfigurera om Apple Pay i appen Inställningar.

Fix 7. Ta bort iPhone-fodralet

Om du använder en NFC-skanning för att göra betalningar kan ditt iPhone-fodral komma i vägen. Så försök att ta av ditt fodral och skanna kortet igen.

Fix 8. Välj ditt kort manuellt

När Apple Pay och terminalen fungerar bra på din iPhone kommer appen automatiskt att starta ditt standardkort för att göra betalningar. Men om det finns något fel kan du behöva välja ett kreditkort manuellt och sedan försöka med terminalen igen. Du kan manuellt välja kortet enligt följande:

Steg 1. Öppna Wallet-appen på din iPhone.

Steg 2. Välj det kort du vill använda.

Steg 3. Ta din telefon nära försäljningsterminalen. Om det fungerar kan du nu göra din betalning normalt.

Fix 9. Återställ din iPhone

Detta är en drastisk lösning som vi inte kommer att rekommendera. Om du återställer din iPhone kommer all din data att tas bort och din telefon tas till det skick du har köpt den. Om du inte har säkerhetskopierat din iPhone-data helt och hållet, rekommenderar vi inte den här lösningen.

Men om inte bara Apple Pay, många andra appar inte fungerar på din iPhone, är fabriksåterställning av enheten oundviklig. Så, vi upprepar, säkerhetskopiera först din iPhone och sedan—

Gå till appen Inställningar > Allmänt > Återställ iPhone > Radera allt innehåll och inställningar.

Fix 10. Diverse lösningar

Det finns några olika och små korrigeringar som kan fixa att Apple Pay inte fungerar på en iPhone, till exempel:

  • Kontrollera först efter uppdateringar av Apple Pay-appen.
  • Stäng sedan och öppna appen igen.
  • Kontakta din bank.
  • Kontrollera dina Apple Pay-inställningar.

Slutsats

Apple Pay är en fantastisk digital plånbok som kan uppleva några problem då och då. Men som vi diskuterade är det lätt att fixa problem med Apple Pay som inte fungerar.

Så använd de problem-lämpliga lösningarna för att göra snabba och säkra betalningar med Apple Pay.

Vänligen följ oss på sociala nätverk för fler instruktioner om du tycker att det här inlägget är användbart.