Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple ökar användarsäkerheten för Safaris privata surfningsläge

Privat surfning låses när användare är borta

Några av Safari-uppdateringarna kommer att vara osynliga för den genomsnittliga användaren: Dessa inkluderar “avancerat spårnings- och fingeravtrycksskydd” som kommer att hålla jämna steg med “de senaste teknikerna för att spåra eller identifiera en användares enhet” och kan förhindra webbplatser från att använda dem.

Men en märkbar förändring är den som kommer till läget för privat surfning:

“Privat surfning låses nu när den inte används, vilket gör att en användare kan hålla flikarna öppna även när de går bort från enheten.” –Apple Newsroom

Användare måste använda Touch ID eller sitt lösenord för att få tillbaka tillgång till sina privata flikar.

Dessa nya funktioner “kommer in free mjukvaruuppdateringar i höst, säger Apple. De kommer sannolikt att anlända i september, när Apples nya hårdvara vanligtvis debuterar.

Andra nya integritets- och säkerhetsfunktioner

När uppdateringarna kommer kommer Apple-användare att kunna dela sina lösenord med hela grupper, en funktion som gör att alla kan hålla sig uppdaterade (och säkra) även när de använder delade konton.

Så här förklarar Apple den här uppdateringen:

“För enklare och säkrare lösenords- och lösenordsdelning kan användare skapa en grupp för att dela en uppsättning lösenord, och alla i gruppen kan lägga till och redigera lösenord för att hålla dem uppdaterade. Eftersom delning sker via iCloud-nyckelring är den krypterad från början till slut.”

Apple noterar också att engångsverifieringskoder som skickas via Mail snart kommer att fyllas i automatiskt för användare som har Safari, för snabbare inloggningar.

Apples “låsningsläge” får också uppdateringar, med en lista över nya funktioner som inkluderar bättre standardinställningar för trådlös anslutning och förbättrade standardinställningar för mediadelning samt sandlådor och vissa optimeringar av nätverkssäkerhet.