Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Music tecknar nya avtal med stora bolag men kanske inte de de ville ha

Apples nya affärer med de tre stora skivbolagen utrustar dem inte för Apple TV+-paket som de förmodligen hoppades.

Tiden för förnyelsen var på Apple Music för att säkerställa att de kunde streama musik från de tre största skivbolagen i världen. De har kommit överens om nya avtal med Sony Music, Warner och Universal.

Kontrakten är enligt uppgift kortsiktiga så de kommer Apple att leta efter en mer bestämd affär senare. Deras nuvarande avtal skulle inte täcka skivbolagens musik i ett paketavtal som det anses vara Apples plan för att göra deras Netflix-streamingkonkurrent Apple TV+ mer tilltalande.

Spotify är inte i en liknande position med att vilja ha buntar som inkräktar på etikettens prioriteringar. Trots det har Spotify nyligen fått göra upp med ett kortsiktigt avtal med både Warner Music och Universal Music. Sony Music har dock slutfört ett avtal med.

Det är inte klart varför affärerna inte alla har solidifierats mellan etiketter och Spotify, men det har troligen att göra med deras nya inkomster. Spotify gör en push i skräddarsydd reklam och betalar för stream-kampanjer som de hoppas ska skapa en ny intäktsström. Det är känt att företaget inte går med vinst än.

Det är uppenbart att de stora märkena och streamingtjänsterna fortfarande har saker att reda ut, även nu eftersom streaming är så massiv som den är.