Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Music kommer äntligen till Windows 11 och Xbox

Vid deras Surface-evenemang 2022 tillkännagav Microsoft nya integrationer av Apple Music, Apple TV och iCloud Photos på Windows 11 och Xbox.

Efter år av iTunes som blivit mer och mer uppsvälld under årens lopp, delade Apple äntligen upp musikappen i flera applikationer på macOS Catalina, redan 2019. Även om detta gav Mac-användare en dedikerad Apple Music-app, har Windows-användare fastnat för den klumpiga iTunes app.

Genom att lansera Apple TV på Xbox för två år sedan och Apple Music på PS5 förra året, har Xbox- och Windows-användare väntat på möjligheten till en officiell Apple Music-upplevelse. Den här veckan fick vi äntligen några uppdateringar från Microsoft.

Apple Music är tillgängligt på Xbox idag. Både Apple Music och Apple TV kommer till Microsoft Store för Windows 11 nästa år. Förhandsvisningar av dessa appar kommer att finnas tillgängliga senare i år. Kan du inte vänta så länge? Jag är rädd att du kommer att ha fastnat med iTunes för Windows eller webbappen.

Apples integration med Microsoft slutar inte där. iCloud Photos kommer till Windows 11. Detta kommer automatiskt att importera alla dina iPhone- och iPad-foton till Photos-appen på din PC. iCloud för Windows-appen är tillgänglig för Windows Insiders idag. Denna integration är tillgänglig för alla Windows 11-kunder i november.

Bildkredit: Windows

Det är fantastiskt att se Apple och Microsoft arbeta tillsammans för att aktivera dessa appar/integrationer. Partnerskap som dessa är en vinst för konsumenten.