Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Music Classical är nu tillgängligt på Android

Apple har traditionellt sett varit känt för att upprätthålla ett slutet ekosystem och begränsa sina tjänster till sina egna produkter. Det finns dock vissa tjänster där Apple avviker från sin filosofi och låter användare utan Apple-enheter njuta av vissa erbjudanden, som Apple Music Classical. Låt oss fördjupa oss i detaljerna.

Först och främst är det viktigt att notera att Apple, trots sin tendens att hålla sitt ekosystem stängt, ger tillgång till vissa tjänster för Android-användare. Den mest framträdande och mest använda tjänsten i detta avseende är Apple Music. Apple insåg behovet av att konkurrera med Spotify när det gäller antal användare och tog det strategiska beslutet att göra Apple Music tillgängligt för alla. Medan andelen Apple-användare som använder Apple Music fortfarande överväger andelen Android-användare, räknas varje ytterligare användare och bidrar till den totala tillväxten av tjänsten.

Apple-Musik-Klassisk-Android

Apple Music Classical är nu tillgängligt på Android

Naturligtvis var det bara en tidsfråga innan Apple Music Classical tog sig till operativsystemet Android. Igår meddelade Apple officiellt ankomsten av denna applikation och tjänst till Android, och det finns inga betydande förändringar jämfört med dess iOS-motsvarighet, vilket är helt rimligt.

För att njuta av Apple Music Classical på din Android-enhet är processen enkel. Precis som i iOS måste du ha ett Apple Music-abonnemang. Tjänsten för klassisk musik är inte tillgänglig som ett fristående alternativ; den är integrerad i själva Apple Music.

Apple Music klassiskt gränssnitt

Nu kanske du är nyfiken på vad den här nya Apple-appen erbjuder och vad som skiljer den åt. Apple Music Classical är i grunden en specialiserad version av Apple Music som uteslutande fokuserar på klassisk musik. Den har en omfattande katalog med album och spellistor, med över fem miljoner låtar. Viktigast av allt, det ger ett unikt tillvägagångssätt för att uppleva klassisk musik, som tillgodoser de specifika behoven och preferenserna hos klassisk musikentusiaster. Appen möjliggör riktade sökningar, vilket gör det möjligt för användare att filtrera resultat efter kompositör, verk, dirigent, katalognummer och mer. I grund och botten är det en app som har designats och utvecklats noggrant av och för älskare av klassisk musik, och erbjuder en förtjusande och uppslukande upplevelse.