Apple Maps: 3 sätt att få det att fungera bättre som GPS

0 Shares

Siri kan vara till stor hjälp (mer med en klocka)

Apples smarta assistent är, trots sina brister, perfekt integrerad i företagets ekosystem av enheter och applikationer. När det gäller Apple Maps är det intressant eftersom endast med rösten vi kan fastställa en väg för att ta oss runt med bil. Säg bara “Hej Siri, ta mig till [site name]” och guiden visar dig automatiskt den bästa rutten på Apple Maps. Om du också har en bil kompatibel med CarPlay, du kan också göra det med bilens röstkommandon.

apple kartor apple watch

Även om vi kanske gillar driften av Siri i Apple Maps är genom Apple Watch. Och visst tror du att det är till liten nytta att se en karta på en så liten skärm, men sanningen är att detta inte är dess främsta dygd. Det som sticker ut från detta är att kunna ta emot vibrationer i handleden när det är nödvändigt att utföra någon åtgärd på vägen (filbyte, ta en avfart, sväng in på en gata …). Displayen kommer att visa indikeringen med pilar eller ikoner på ett subtilt sätt.

Du kan ha dina favoritrutter redan lagrade

Från hem till arbete och från arbete till hem. Dessa är vanligtvis de vanligaste rutterna och som vi kör oftare, men det finns många möjliga rutter som kan konfigureras från Apple Maps på iOS. Du behöver bara öppna appen så ser du möjligheten att lägga till en favoritrutt (utöver de som iPhone redan har sparat intelligent). Sedan varje gång du öppnar den behöver du bara trycka en gång för att fastställa rutten utan att behöva söka efter den varje gång.

favoriter äppelkartor

Tappa inte bort din bil och hitta den med Apple Maps

Det kan hända oss alla att parkera, gå ut ur bilen i all hast och när vi kommer tillbaka för att inse att vi inte har märkt var den är. Om parkeringen dessutom är bred kan det vara en prövning, men om du har en bil med Bluetooth eller Apple CarPlay kommer platsen där du parkerade automatiskt att registreras när den upptäcker att du har stigit ur bilen och iPhone har varit osammanhängande.

Apple CarPlay

Vad händer om du inte har en bil med dessa tekniker? Tja, du kommer alltid att ha möjlighet att markera platsen och till och med dela den med dig själv eller en annan person genom olika meddelandeappar. Kom naturligtvis ihåg att göra det medan du fortfarande sitter i bilen så att markeringen kan sparas mer exakt. På så sätt slipper du agera detektiv när du kommer tillbaka till bilen och inte hittar den.

0 Shares