Apple kommer inte att lägga till mini-LED till 11″ iPad Pro 2022, förutspår en analytiker

Apple kommer inte att lägga till mini-LED till 11″ iPad Pro 2022, förutspår en analytiker

En pålitlig analytiker förutspår inga mini-LED-produkter från Apple under 2022. Så, betyder det att den elva tum stora iPad Pro inte kommer att få en mini-LED-uppgradering i år alls?

Apples marknadsföringsbild som visar 2021 iPad Pro med orden "XDR. Liquid Retain till det yttersta" i vitt typsnitt tryckt ovanpå

  • 12,9-tums iPad Pro har mini-LED för en OLED-liknande upplevelse: Hög kontrast, hög ljusstyrka, lokala dämpningszoner och andra förmåner. 11-tumsmodellen saknar dock mini-LED och använder istället flera stora LED-lampor.
  • Apple säger att 11-tumsmodellen kanske inte får mini-LED eftersom det skulle göra enheten lite tjockare och tyngre, vilket påverkar portabiliteten. Men Apple sa alla möjliga saker i det förflutna som aldrig visade sig vara sant, och det här kan vara ett av dessa fall.
  • En analytiker har förutspått att Apple inte kommer att släppa några nya mini-LED-baserade produkter 2022. Medan den nuvarande 12,9-tums iPad Pro förväntas få en uppdatering senare i år, kan en mini-LED-uppdatering till 11-tummaren ske 2023.

Ingen mini-LED för 11-tums iPad Pro 2022

Den pålitliga Apple-analytikern Ming-Chi Kuo sa på Twitter att det inte skulle finnas några mini-LED-produkter i nya skärmstorlekar från Apple 2022 på grund av “kostnadsproblem”. Det innebär ingen mini-LED 11-tums iPad Pro i år. Detsamma gäller en mini-LED-uppdatering till företagets Studio Display-monitor. Kuos tweet är en avvikelse från hans tidigare förutsägelse som kräver inte bara en 11-tums iPad Pro utan också en omdesignad MacBook Air med mini-LED-bakgrundsbelysning 2022.

Följande Apple-produkter har mini-LED:

  • 12,9-tums iPad Pro
  • 14-tums MacBook Pro
  • 16-tums MacBook Pro

Överväg en annan möjlighet: Apple kanske aldrig lägger till mini-LED till 11-tums surfplattan.

mini-LED som en differentieringspunkt

Scott Broderick från Apples Worldwide iPad Product Marketing, tillsammans med sin kollega Vincent Gu som arbetar på Apples bildskärmsteknikteam, gjorde det klart att det var Apples val att utelämna mini-LED från elva-tummaren. Uppenbarligen ville företaget inte offra enhetens övergripande portabilitet bara för att anta mini-LED, vilket ger tyngd, sa de två cheferna till Brian Tong i en videointervju.

När folk väljer 11-tums iPad Pro framför den större modellen, sa Broderick, handlar det mest om portabilitet. Att använda mini-LED i den mindre iPaden skulle ha gjort enheten märkbart tyngre. Allt som allt, att offra den mindre iPad Pros portabilitet för extra vikt är tydligen inte vettigt för Apple vid denna tidpunkt.

Hur mini-LED på iPad Pro fungerar

Efter år av forskning och utveckling, lanserade Apple den 21 maj 2021 sin första mini-LED-gadget, 12,9-tums iPad Pro. Den bytte ut den LED-baserade bakgrundsbelysningen mot mer sofistikerade mini-LED och gav oss en ny moniker: “Liquid Retina XDR.”

Jämfört med vanliga LED-lampor som vanligtvis finns på andra iPads och iPhones, är mini-LED mycket små chips, med tiotusentals av dem tätt packade för att ge överlägsen ljusstyrka och kontrast samtidigt som de möjliggör lokala dimningszoner.

Till skillnad från OLED där varje pixel är sin egen ljuskälla, kräver traditionella LCD-baserade pixlar bakgrundsbelysning för att lysa upp. Mini-LED är dock inte lika små som enskilda pixlar, var och en lyser upp flera pixlar som omger den. Detta ger dig många lokala dimningszoner – 2 500 av dem på 12,9-tums iPad Pro – tillsammans med en oavsiktlig konsekvens – skärm som blommar. Läs: Så här spelar du in din Mac-skärm

Relaterade Artiklar

Back to top button