Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple kan lansera ett mer prisvärt Vision-headset 2025

Apples Vision Pro-headset, prissatt till $3 499 (cirka 2 88 930 Rs.), är inte positionerat för massanvändning. För att göra produkten mer tillgänglig utvecklar Apple en billigare modell. Så här planerar de att uppnå det, enligt Bloombergs Mark Gurman.

Tillkännagivandet av headsetets pris väckte häpnad bland publiken. Både konsumenter och kommentatorer kritiserade den höga kostnaden och tyckte att Apples argument för priset var föga övertygande.

Missvisande jämförelse

Apples påstående att Vision Pro erbjuder mer värde än en toppmodern TV, surroundljudsystem, kraftfull dator, högupplösta skärmar och avancerad kamera är missvisande. Headsetet är designat för individuell användning, till skillnad från delade TV-apparater, och de som är intresserade av en rumslig dator har förmodligen redan avancerade Mac-datorer, bildskärmar och smartphones.

Apple övervägde först att skjuta upp prismeddelandet för att undvika negativ publicitet. Företaget bestämde sig dock för att avslöja det vid evenemanget för att förhindra ytterligare motreaktioner. Konsumenterna har nu nio månader på sig att absorbera kostnaden innan Vision Pro kommer ut på marknaden.

Framtidsplaner för en billigare modell

Apple arbetar redan på en mer prisvärd version av headsetet för att öka försäljningen. Namnet “Vision Pro” antyder att en icke-Pro-version är under utveckling, möjligen kallad Apple Vision eller Apple Vision One.

För att sänka priset kan Apple göra flera justeringar. De kan använda skärmar av lägre kvalitet, använda ett mindre avancerat chip, minska antalet kameror, förenkla designen av pannbandet, kräva AirPods för rumsligt ljud istället för inbyggda högtalare, byta till en fysisk IPD-justering och ta bort 3D-kameran.

Dessa förändringar, tillsammans med förfinade produktionsprocesser och stordriftsfördelar, skulle kunna minska kostnaderna avsevärt.

Nyckelfunktioner i en billigare modell

Även om vissa funktioner kan äventyras, kommer Apple sannolikt att behålla kärnkomponenterna, såsom den externa EyeSight-skärmen för att visa bärarens ögon och ögon- och handspårningssystemet.

Släpp tidslinje

Apple planerar att lansera den billigare modellen i slutet av 2025, cirka två år efter den ursprungliga Vision Pro. Samtidigt utvecklar de en andra generationens Vision Pro med en uppgraderad processor, vilket indikerar en strategi för två produkter som liknar iPhone- och iPhone Pro-modellerna.

För nu hoppas Apple att det höga priset på Vision Pro inte kommer att avskräcka människor från kategorin och förväntar sig tillräcklig efterfrågan på den billigare versionen till 2026.

Källa