Apple kan ändra hur det heter iPhones – och det är på tiden

Apple kan ändra hur det heter iPhones – och det är på tiden

Apple kan äntligen fixa en av sina mest förvirrande misstag, eftersom en läcka pekar på en ny namnkonvention för sin mest populära enhet: iPhone.

I slutet av 2017 tillkännagav Apple iPhone X, en fantastisk enhet med coola nya funktioner som Face ID och porträttläge som var redo att förnya den nu tio år gamla sortimentet. Tillsammans med den uppdateringen kom emellertid den nya namngivningskonventionen och gjorde bort det vanliga numreringssystemet vi skulle lära känna och älska. Sedan dess har teknikjätten fortsatt denna praxis och lagt till bokstäver snarare än siffror för att beteckna nyare modeller.

Lyckligtvis kan den förvirrande iPhone-namngalan komma till ett slut – åtminstone är det vad en (något) tillförlitlig källa berättar för världen.

Hur kommer iPhones att namnges i framtiden?

Enligt det franska tekniska nya uttaget iPhoneSoft via 9to5Mac kommer nästa sortiment av Apple-smartphones att benämnas iPhone 11 (ersätter iPhone XR), den iPhone 11 Pro (ersätter iPhone XS) och iPhone 11 Pro Max (ersätter iPhone XS Max). Denna läcka kommer från ärendetillverkaren ESR, som visade telefonnamnen på deras aktielista.

Beviljas, detta är bara ett rykte, men det är ganska övertygande, särskilt med tanke på hur vi har fått reda på kommande smartphones tidigare. Samsung Galaxy S10, till exempel, hade sitt namn bortskämt av falltillverkare som var ganska mycket på pengarna – förutom S10e, men det är visserligen svårt att gissa.

Omvänt var dock tillverkare säkra på att den nyaste Nintendo-produkten skulle kallas Switch Mini, men så småningom tillkännagavs som Switch Lite, så falltillverkare är långt ifrån felfria.

Hur som helst är det säkert att säga att Apple sannolikt återvänder till ett numrerat system för sina telefoner, och hur de tilldelar dessa namn kan ha en allvarlig inverkan på smarttelefonmarknaden.

Vad betyder detta för iPhone Lineup?

iPhone XS bästa vattentäta telefoner

I år gjorde teknikföretag, inklusive Apple, ett tryck för att göra smartphones mer överkomliga, och det var inte ett ögonblick för tidigt. Speciellt den ökande populariteten för iPhone XR och Pixel 3a pekar på en nödvändighet för smarttelefonföretag att hålla priserna mer rimliga, och det ser ut som att Apple gör just det med detta namnbeslut.

Även om namngivningskonventionerna för en smartphone kan verka oskadliga, kan Apple skapa ett anmärkningsvärt prejudikat med detta beslut, specifikt göra deras mest prisvärda smartphone, iPhone XR, flaggskeppsenheten för företaget genom att namnge den iPhone 11. Detta kan tvinga andra smarttelefontillverkare att fokusera på de överkomliga modellerna, med premiumenheter som en eftertanke.

The Last of the Comprehensively Named Smartphones

År 2017, efter att iPhone X hoppade över den icke-existerande iPhone 9, blev många lurade över att Apple övergav sitt kronologiskt drivna namngivningssystem för smarttelefoner och med goda skäl. Eftersom kanske ett av de få företagen fortfarande upprätthåller en begriplig namngivningskonvention för smartphones, är Apples återgång till sin numeriska standard en vinst för logikdrivna tekniska beslut … för tillfället.

Verkligheten är att det inte kommer att finnas en iPhone 23, eftersom varumärket skulle vara tråkigt och tröttsamt. När allt kommer omkring är smartphones inte Now That’s What I Call Music-album, så lite mer kreativitet är viktigt, om inte nödvändigt. Men för tillfället, låt oss njuta av existensen av helt enkelt, heltäckande namngivna iPhones medan vi fortfarande kan.

Läs mer av de senaste tekniska nyheterna på Tech.co

Relaterade Artiklar

Back to top button