Apple iPhone X Med Edge-to-Edge-skärm och Face ID lanserad: Pris, specifikationer, funktioner

0 Shares

Apples Steve Jobs-teater bevittnade avslöjandet av, som Apple kallar det, smarttelefonens framtid-iPhone X (tioårsjubileumsutgåva). Den futuristiska iPhone har ingen plats för en hemknapp eller fingeravtryckssensor istället för att visa en kant-till-kant-skärm som knappt har någon ram runt den. IPhone X debuterar med ett ansiktsigenkänningssystem som enligt Apples statistik är mer idiotsäkert än en fingeravtryckssensor. Apple kallar det ansikts -ID.

Apple iPhone X -funktioner

Designen för iPhone X (läs som iPhone 10) liknar det vi har bevittnat i många trovärdiga läckor före lanseringen. IPhone X har ett metallchassi med glas både på framsidan och baksidan. Telefonen kommer med en frestande 5,8-tums OLED-skärm som Apple föredrar att kalla Super Retina Display. Den levereras med 1125 × 2436 pixlar upplösning som är den högsta en iPhone någonsin haft. Apples berömda 3D -touch stöds fortfarande här. Det stöder också HDR i både Dolby Vision och HDR.

Hur Apples nya FaceID fungerar kan du fråga? Tja, Apples nya innovativa säkerhetssystem använder ett TrueDepth -kamerasystem som är snyggt packat precis ovanför telefonens display tillsammans med ett brett utbud av sensorer, inklusive en IR -djupkamera och en infrarödbaserad projektor som kartlägger ditt ansikte från 30 000 infraröda signaturer. Enligt Apple fungerar FaceID bara när en användare uppmärksammar det.

Eftersom telefonen inte har någon hemknapp har Apple gjort några justeringar i sin programvara. Nu kan du tända displayen genom att trycka på den eller lyfta upp den. Ett svep upp tar dig till hemmet och om du sveper uppåt och håller det i en extra sekund kommer det att utlösa appväxlare. Du kommer åt kontrollcentret genom att svepa nedåt.

Apple iPhone X har en vertikal dubbelkamerauppställning där primärkamera använder en 12-megapixelsensor med AF/2.4-teleobjektiv med en 12-megapixelsensor med vidvinkelsensor och bländare f/1.4.

Precis som iPhone 8 och iPhone 8 Plus, kommer den också med glasbaksida som säkerställer att den stöder trådlös laddning. Telefonen levereras med damm- och vattenbeständighet. I hjärtat av Apple iPhone X rockar ett A11 Bionic -chip som levereras med 3 GB RAM.

Apple iPhone X Indien Pris och tillgänglighet

IPhone X kommer inte att säljas förrän i november. Det kommer att bli den dyraste iPhone någonsin eftersom Apple har beslutat att prissätta den till $ 999 för basvarianten. Den kommer att finnas i rymdfärger och silverfärger. I Indien börjar iPhone 10 från 90 000 INR.

iPhone X detaljerade specifikationer

Modell iPhone X
Visa 5,8-tums Super Retina HD-skärm, HDR-kompatibel, 2436 x 1125, 458 PPI, 3D-touch
Processor Hexa-core Apple A11 Bionic Chip med neural motor, M11 Coprocessor
Mått och vikt 143,6 X 70,9 X 7,7 mm; 174 gram
Intern lagring 64 GB/256 GB
programvara iOS 11
Primär kamera 12MP+12M vidvinkelstelefoto, 2X zoom och porträttläge

Dubbel OIS

F/1,8; f/2,4 bländare

Quad LED-blixt

4K -videor med 60 bps

Fram kamera 7MP foton, 1080p videor, bländare f/2.2
Batteri ”Varar upp till 2 timmar längre än iPhone 7”, stöder trådlös laddning, snabb laddning
Andra 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, Bluetooth v 5,0 (LE upp till 2 Mbps), GPS med GLONASS, NFC, Face ID, blixtanslutning, Vatten- och dammbeständig
Pris Rs. 89 000/ 1,02 000
0 Shares