Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple introducerar nya Apple Watch, iPad Air och AppleOne Services-paketet

Apple introducerar nya Apple Watch, iPad Air och AppleOne Services-paketet

Det är ett konstigt år. Istället för den årliga iPhone-festen som vi har blivit bekanta med i september försenas Apples flaggskeppsprodukt till nästa månad. Så företaget har presenterat några nya saker: den senaste Apple Watch, en uppdaterad iPad Air och ett paket med tjänster och prenumerationer som heter AppleOne. I en annan förinspelad händelse från Apples rymdskeppscampus visade Apple upp de nya produkterna och tjänsterna och till överraskning för många tillkännagav de släppt iOS 14 och iPadOS 14 för idag.

Här är vad som är nytt från Apple.

Apple Watch 6; en stegvis uppdatering

Det är obestridligt att Apple Watch är en mogen enhet. När jag tittade på serie 5 Apple Watch förra året sa jag att “förändringarna i årets modell är ganska minimala”, och årets serie 6 erbjuder liknande små uppdateringar.

Tältfunktionerna i år är den nya Apple Watch: s förmåga att mäta din syrgasnivå i blodet. Även om den här funktionen inte är nödvändig för de flesta människor, kan den vara användbar för personer med astma, för att hitta om du har sömnapné och, eventuellt, för personer med Covid-19, för att avgöra om de behöver läggas på sjukhus. Apple säljer den här funktionen något och säger att den är “en nyckelindikator för din övergripande välbefinnande”, men tydligen är det lätt att lägga till den i klockan, så här är den.

Detta är det senaste tillskottet till Apple Watchs hälsofunktioner, tillsammans med EKG, nu tillgängligt i många länder, vilket ytterligare cementerar Apples fokus på hälsa för denna enhet. En annan ny hälsofunktion i watchOS 7, som inte är specifik för den nya Apple Watch-modellen, är sömnspårning, som är begränsad jämfört med många befintliga appar, men som kan hjälpa människor att få bättre sömnrutiner.

Apple har förbättrat skärmens ljusstyrka. Apple säger att “den alltid på skärmen är nu 2,5 gånger ljusare utomhus när din handled är nere;” men uppenbarligen har ljusstyrkan när du lyfter handleden inte förändrats. Detta skulle göra det lättare att titta på klockan utan att lyfta handleden. Den nya Apple Watch ger också höjdinformation.

För första gången kommer Apple Watch i färger: rött och blått går med i de olika metallfärgerna, inklusive nya ytor som titan och “grafit” rostfritt stål. Nya band presenterades, inklusive soloslingan och flätad soloslinga, utan lås; det här ser intressant ut, men jag är orolig för storleken när jag beställer online. Apple har ett diagram som du kan skriva ut, men jag tycker att jag från dag till dag byter mina sportöglor från ett hål till ett annat, så att ha ett Apple Watch-band i fast storlek kanske inte fungerar för alla.

En av de mer intressanta förändringarna är Family Setup-funktionen. Om du vill köpa klockor till dina barn, men de inte har iPhones, kan du ställa in dem med din telefon; deras klockor måste dock vara cellulära modeller. Men Apple har introducerat Apple Watch SE, som kostar från $ 279 ($ 329 med mobil), som passar mellan $ 199 Series 3 och Series 6. När det gäller den nyaste modellen är prissättningen i linje med förra året, från $ 399 till $ 499 ( cellulär).

Den nya iPad Air; nästan pro

IPad Air passar mellan den “vanliga” iPad, som är nybörjarmodellen, och iPad Pro. Den nya iPad Air, som kommer i fem färger, antar de raka kanterna på iPad Pro och innehåller många av dess funktioner till ett mycket lägre pris (det börjar på $ 599). Med Apples nya A14-processor – första gången vi ser detta chip, som också kan driva iPhone 12 – kan denna iPad vara snabbare än iPad Pro. Dess 10,9 “flytande näthinnesskärm liknar den för pro-enheterna, och den är också den första enheten som har Touch ID på strömknappen.

Den stöder Apple Pencil och Magic Keyboard, erbjuder “batteriets livslängd hela dagen” och har brett stereoljud. Det är också den andra iPad-modellen som använder USB-C-anslutningar och har Wi-Fi 6, den nya snabbare wi-fi-standarden som finns på iPhone 11-serien och iPad Pro.

Även om det mesta av detta inte låter spännande, är det en solid uppgradering för mellanklass-iPad. De flesta användare behöver inte iPad Pro, men vi ser fram emot att se vad Apple kommer att göra med dessa iPads de närmaste månaderna. Det är värt att notera att iPad mini inte uppdaterades och att den kan gå som iPod touch. Det är synd eftersom iPad mini är en bra enhet, mycket bärbar, men den är nu dyrare än den “vanliga” iPad.

Fitness +

Mycket har sagts om Apple-tjänster: produkter som Apple Music, Apple TV +, iCloud och mer. Vi diskuterade hur Apple förändrades från ett hårdvaruföretag till ett medieföretag redan 2018, och hur företaget förstärkte denna övergång med nya tjänster 2019. Apple har meddelat en ny tjänst och en ny bunt, med alla ögon mot att öka denna andel och få fler människor att använda tjänster som inte har ett stort utnyttjande.

Fitness + är en ny träningstjänst som drivs av Apple Watch. För $ 10 i månaden eller $ 80 per år (med en 3-månaders gratis provperiod) får du tillgång till ett brett utbud av videoutövningar. Den drivs av Apple Watch eftersom det är den enhet som registrerar data om din aktivitet, men videorna är tillgängliga på iPhone, iPad och Apple TV. (Märkligt nog inte på Mac.)

Det finns ett brett utbud av aktiviteter, några som involverar lite utrustning, men andra som kräver löpband, motionscykel eller vikter. Det finns yogaträning, liksom styrketräning, och Apple sa att det kommer att finnas några program för nybörjare.

Det ser ut som om den här tjänsten är för gymråttor, och den kommer vid en bra tid när gym inte är säkra utrymmen. Jag önskar emellertid att träning också var tillgänglig för personer som inte kan göra många av dessa aktiviteter: äldre eller funktionshindrade, som har specifika begränsningar som ofta förbises i denna typ av program.

Apple One, tjänstpaketet

Apple har samlat ett antal av sina tjänster för att skapa Apple One-paketet. Två huvudnivåer erbjuder individuell ($ 15 / månad) och familj ($ 20 / månad) tillgång till Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade och (en liten) 50 GB iCloud-lagring. (Förmodligen kommer du att kunna betala extra för ytterligare iCloud-lagring om det behövs.) Om du befinner dig i Australien, Kanada, Storbritannien eller USA, har du möjlighet att välja Apple One Premier, som också inkluderar Apple News + och Fitness + och 2 TB iCloud-lagring, för $ 30, som du kan dela med upp till fem andra personer. Den senare nivån är begränsad eftersom Apple News + endast finns i dessa länder, men jag hade förväntat mig en världsomspännande nivå med Fitness +. Men det är troligt att Fitness + attraherar de färsta användarna, så för tillfället kommer de bara att hålla det åtskilt i de flesta länder.

Var och en av dessa erbjudanden sparar pengar jämfört med priset på enskilda tjänster, men bara om du planerar att använda dem alla. Om du inte är intresserad av Apple TV + eller Apple Arcade sparar du bara en eller tre dollar på de grundläggande nivåerna. Premier-nivån erbjuder en besparing på 25 USD, men återigen förutsätter detta att du skulle ha betalat för 2 TB lagring, att du vill ha Apple Fitness +, etc.

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 och tvOS 14

Den största överraskningen i gårdagens händelse var tillkännagivandet att iOS 14 och iPadOS 14 skulle släppas idag. Det var en överraskning av några anledningar. Varken den nya iPad Air eller den nya Apple Watch är tillgängliga omedelbart, och medan den vanliga iPad skickas snart, kan detta ha försenats lite. Vanligtvis är iOS-utgåvan kopplad till utgivningen av iPhone, men med årets iPhone försenad kan Apple helt enkelt ha velat få något nytt i händerna på sina användare.

Det största problemet är att utvecklarna inte var medvetna om detta, och många av dem har inte uppdaterat sina appar för iOS 14, och de måste nu skynda sig för att försöka skicka dem och få dem godkända snabbt. (Apple släppte bara “guldmästarna” för dessa operativsystem, den slutliga utvecklaren bygger, efter gårdagens händelse.)

Så du kan uppdatera dina enheter idag och njuta av de många nya funktionerna som finns tillgängliga medan du bestämmer dig för om du behöver en ny Apple Watch eller iPad. Men om det finns några appar du är beroende av, kolla med deras utvecklare innan du tar steget; uppdateringar kanske inte är tillgängliga direkt.

Om Mike Jones

Mike Jones skriver om Apple-produkter och mer på sin blogg Kirkville. Han är co-värd för Intego Mac Podcast, liksom flera andra podcasts, och är en regelbunden bidragsgivare till The Mac Security Blog, TidBITS och flera andra webbplatser och publikationer. Kirk har skrivit mer än två dussin böcker, inklusive Take Control-böcker om Apples medieappar, Scrivener och LaunchBar. Följ honom på Twitter på @mcelhearn. Visa alla inlägg av Mike Jones → Detta inlägg postades i Apple och märktes Apple One, Apple Watch, Fitness +, iPad. Bokmärk permalänken.