Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple introducerar iPhone 13, Apple Watch Series 7 och nya iPads

I ett annat förinspelat, virtuellt Apple-evenemang igår, tog Tim Cook upp presentationen av årets modeller. Som väntat lärde vi oss om iPhone 13, Apple Watch Series 7, och vi fick också två uppdateringar av iPad-serien: en uppdaterad iPad på nybörjarnivå och en omdesignad iPad mini. Här är allt som Apple presenterade.

Nya iPads

Showen inleddes med en diskussion om Apple TV+-program, hur många Emmy-priser och nomineringar de har fått, och några teasers för kommande program, och den första produkten som presenterades var iPad. Apples iPad-linje är förmodligen den mest demokratiska av alla företagets produkter. Det finns fyra distinkta modeller, en mängd olika storlekar, och priserna sträcker sig från 329 USD för den nya iPad (9:e generationen) till 1 099 USD för 12,9″ iPad Pro. (Dessa är naturligtvis utgångspriser för Wi-Fi-modeller med basmängden lagring.)

10,2-tums iPad på nybörjarnivå har länge varit en fin surfplatta, idealisk för de flesta användare, och Apple har fräschat upp den här modellen med sitt A13 Bionic-chip, förbättrad skärm och batterilivslängd, och gett en stöt till lagringen, som nu startar och 64 GB. Den kan använda 1:a generationens Apple Pencil och externa tangentbord.

iPad mini får en omdesign, vilket gör den lik den nuvarande iPad Air, med platta sidor, ingen hemknapp (Touch ID finns på den övre strömknappen) och en något större skärm. Apple sa upprepade gånger att detta var “kant-till-kant”, men de måste inte ha tittat på sina egna produktbilder. Ramarna är mindre, men som med iPad Air och iPad Pro ser de ut att vara cirka 1 cm breda.

Med en stor processorbula (från A12 till A15) och förbättrade kameror (båda 12 Mp) är iPad mini ett steg före iPad Air, och nu med en 8,3″ skärm, jämfört med 7,9″ på den tidigare iPad mini, denna diminutiva enhet kommer säkerligen att slå över sin vikt. Den fungerar med 2:a generationens Apple Pencil och är tillgänglig med 64 GB lagringsutrymme, med ett alternativ för 256 GB, samt ett 5G-mobilalternativ, och har USB-C-anslutning. (Även om detta inte stöder den snabbaste millimetervågen 5G.)

Båda dessa nya iPads finns att beställa nu.

Apple Watch Series 7

Den nya Apple Watch gör några anmärkningsvärda förändringar i design, och erbjuder en större skärm, som är nästan kant-till-kant, förbättringar i hållbarhet och snabbare laddning. De flesta av dess inälvor är dock desamma; Faktum är att processorn är exakt densamma som Series 6, vilket förklarar varför Apple inte diskuterade prestanda för den nya klockan. (Inte för att prestandan för Apple Watch är ett stort problem.)

Med en liten ökning av skalstorleken, från 40/44 mm till 41/45 mm, tillsammans med en minskning av ramstorleken, har Apple ökat skärmytan med nästan 20 % jämfört med nuvarande Series 6, och mer än 50 % än serie 3.

Detta extra utrymme möjliggör större knappar som är lättare att komma åt och en ny typ eller sveptangentbord som gör det mycket lättare att skicka textmeddelanden och till och med e-post. Det extra området kommer att tillåta urtavlor att presentera fler komplikationer, eller utökade komplikationer, vilket ger ytterligare data om din handled.

Apple utropar kristallen som deras starkaste någonsin, den nya Apple Watch har IP6X dammbeständighetscertifiering och WR50 vattenbeständighet. Apple upprepar helt klart här, utan innovationer, utan bara mindre förbättringar av enheten.

Apple Watch Series 7 kommer att finnas tillgänglig “senare i höst” och priset börjar på 399 $ för aluminium wi-fi GPS-modellen. Apple har inte annonserat priser för de andra modellerna, men detta är samma pris som nuvarande Series 6, så räkna med att priserna ligger i linje med förra årets modeller.

iPhone 13

Stjärnan i showen var, naturligtvis, iPhone 13, tillgänglig i två stilar, som var och en har två storlekar. Den grundläggande iPhone 13 är standardmodellen på 6,1″ och iPhone 13 mini har en 5,4″-skärm. Apple betonade Ceramic Shield, som ger mer hållbart frontglas och förbättrad batteritid. Med samma Super Retina XDR-skärm som iPhone 12, och ett nyare chip som driver enheten, finns det inga stora språng här, men några välkomna justeringar. Från och med 64 GB lagring finns det alternativ för 256 GB och 512 GB, och priset är detsamma som förra årets modell, $799 för den större iPhone 13 och $699 för iPhone 13 mini.

Som sedvanligt de senaste åren får kamerorna på de nya iPhones de flesta av de nya funktionerna. Alla iPhone 13-modeller inkluderar sensor-shift optisk bildstabilisering; detta säkerställer att bilderna blir skarpa när du rör dig, eller i svagt ljus, genom att flytta sensorn, snarare än genom att interpolera pixlar. Men bara detta för några dagar sedan varnade Apple för att “vibrationer med hög amplitud”, som de hos motorcyklar med hög effekt, kan skada iPhone-kameror på grund av den optiska bildstabiliseringen. Det var lite konstigt under Apple-evenemanget att se en video av någon på en moped som använder en iPhone för att hjälpa honom att leverera.

Alla iPhone 13-modeller får också “fotografiska stilar”, som är som förinställningar, som du kan justera och tillämpa automatiskt på dina foton. Iphone har länge haft filter som du kan använda när du tar bilder; Dessa fotografiska stilar går mycket längre, så att du kan ställa in flera justeringar av fyra standardstilar.

Dessutom får iPhone 13-modellerna ett nytt Cinematic Mode, vilket demonstrerades med hjälp av den Oscarsbelönade regissören Katherine Bigelow. Cinematic Mode använder sig av en teknik som kallas rack focus, som fokuserar på olika element i ramen för en video beroende på till exempel vem som pratar. Det ser man ofta i filmer, där en person är i fokus, sedan ändrar kameran fokus för att framhäva en annan person. iPhone 13 kommer att göra detta automatiskt, men du kommer att kunna justera detta i efterproduktionen, när du gör din nästa långfilm. Som du nu kommer att kunna fotografera i ProRes-format, på Pro-modeller, i upp till 4K vid 30 fps, men intressant nog behöver du minst 256 GB lagringsutrymme för att kunna göra detta, tydligen på grund av filen storlek. Om du har en 128 GB-modell kommer du bara att kunna filma ProRes i 1080p med 30 fps. (ProRes kommer att finnas tillgänglig senare i år.)

Kameraförbättringar till Pro-modellerna inkluderar makroläge, för nära fokus på saker som blommor och insekter, nattläge i teleobjektivet och nattlägesporträtt, som drar fördel av Pro-modellernas Lidar-skannrar.

Bortsett från kameraförbättringarna får Pro-modellerna ett hastighetshinder, från A14-chippet till A15. Apple jämförde inte detta chip med den tidigare versionen, utan säger bara att det är det “snabbaste chippet någonsin i en smartphone”. Vilket förmodligen var fallet för sin föregångare. Men det är anmärkningsvärt att Apple inte jämförde det nya A15-chippet med sin föregångare, vilket har fått många att anta att prestandavinsterna är minimala.

Pro-modellerna har även ProMotion, som använder adaptiva uppdateringsfrekvenser på upp till 120 Hz, för att ge en mjukare upplevelse, samtidigt som de sparar ström när snabba uppdateringsfrekvenser inte behövs. Batteritiden har förbättrats avsevärt i Pro-modellerna, och det finns ett nytt lagringsalternativ på 1 TB.

Huvudfrågan med nya iPhones är om det är värt att uppgradera till den nya modellen. Om du inte planerar att spela in långfilmer – eller till och med kortfilmer – finns det inte så många förändringar mellan iPhone 12 och iPhone 13, och de viktigaste förändringarna är i Pro-modellerna. Om du har en äldre iPhone och kameran är viktig för dig, har förbättringarna under de senaste åren varit anmärkningsvärda. Medan processorerna blir lite snabbare för varje år, och skärmarna förbättras, är det inte så mycket som förändrar hur din telefon fungerar för de vanligaste uppgifterna. 5G, som var markeringsfunktionen för förra årets iPhone 12, har fortfarande inte infriat sitt löfte om höghastighetsnedladdningar. Medan det rullar ut runt om i världen kommer få människor att få den snabbaste millimetervågen 5G, och många människor tycker att 4G-tjänsten är snabbare än 5G. (Observera att endast amerikanska modeller har stöd för millimetervåg 5G.)

Om du tittar på en jämförelse av funktioner för iPhone 13, iPhone 12 och iPhone 11, kommer du att se att det, förutom kamerafunktioner, förbättringar i displayen och något bättre batteritid, inte är så stor skillnad mellan dessa modeller . Att jämföra samma tre Pro-versioner visar liknande resultat.

Som alltid är de nya iPhones de bästa iPhones någonsin, men behöver du verkligen en ny iPhone?

Hur kan jag lära mig mer?

Varje vecka på Intego Mac Podcast, Integos Mac-säkerhetsexperter diskuterar de senaste Apple-nyheterna, säkerhets- och integritetsberättelser och ger praktiska råd om hur du får ut det mesta av dina Apple-enheter. Var säker på att följ podden för att se till att du inte missar några avsnitt.

Du kan också prenumerera på vår e-post nyhetsbrev och håll ett öga här Mac Säkerhetsblogg för de senaste nyheterna om Apples säkerhet och integritet. Och glöm inte att följa Intego på dina favoritkanaler för sociala medier: Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Om Mike Jones

Mike Jones skriver om Apples produkter med mera på sin blogg Kirkville. Han är medvärd för Intego Mac Podcast, såväl som flera andra podcaster, och är en regelbunden bidragsgivare till The Mac Security Blog, TidBITS och flera andra webbplatser och publikationer. Kirk har skrivit mer än två dussin böcker, inklusive Take Control-böcker om Apples medieappar, Scrivener och LaunchBar. Följ honom på Twitter på @mcelhearn. Visa alla inlägg av Mike Jones → Det här inlägget postades i Apple och märktes Apple Watch, iPad, iPad mini, iPhone. Bokmärk permalänken.