Apple har enligt uppgift försökt minska produktionskostnaderna för iPhone 12 med enklare och billigare batterikort

Apples integration av 5G-teknik i den kommande iPhone 12-serien är ganska mycket bekräftad vid denna tidpunkt. Vi vet också att tillägg av 5G-stöd kommer att avsevärt öka kostnaderna för Apple. Som ett resultat undersöker Apple enligt uppgift olika åtgärder för att kompensera kostnaderna för andra komponenter som batterikortet.

Enligt Apples analytiker Ming Chi Kuo kommer kostnaden för att integrera Sub-6GHz 5G-teknik att vara cirka $ 75– $ 85 (ungefär Rs. 613 till Rs. 6436) och för att integrera 5G millimeter vågteknologi, kommer det att vara var som helst mellan $ 125– $ 135 (Cirka Rs. 9355 till Rs. 10103). Apple undersöker sätt att kompensera för ökade kostnader genom att förhandla med andra komponenttillverkare.

Ett sådant område som Apple utforskar är batterikortet, för vilket Apple strävar efter en enklare och mindre design med färre lager. För iPhone 12 har Apple redan sänkt kostnaden med 40% -50% genom att aggressivt förhandla med leverantörer och Ming Chi-Kuo hävdar att dess kostnader kommer att minska ytterligare med iPhone 12s-serien.

Ett annat område där Apple kanske kan spara kostnader är med den medföljande laddningsstenen. I juni började ett rykte flyta runt och hävdade att Apple inte kommer att inkludera en laddare i lådan vid köp av iPhone 12. Om detta är sant bör Apple kunna kompensera för mer kostnader och förhoppningsvis inte höja slutpriset iPhone 12 med ett betydande belopp.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button