Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple håller på att sammansätta ett nytt team för att ta med fler trådlösa chips internt

Slutsats: Apple ska enligt uppgift anställa dussintals ingenjörer för att utveckla trådlösa chips på ett nytt kontor i Irvine, Kalifornien, med målet att så småningom minska eller eliminera sitt beroende av tredjepartstillverkare av trådlösa chips som Broadcom och Skyworks Solutions. Projektet sägs fortfarande vara i ett tidigt skede, men det råder ingen tvekan om att befintliga Apple-leverantörer redan är berörda.

Bloomberg, som var först med att rapportera om saken, citerade nyligen Apple-jobbannonser för kandidater med erfarenhet av att bygga modem och andra trådlösa chips.

Publikationen noterade vidare att initiativet är en del av en bredare strategi för att expandera Apples satellitkontor, vilket gör det möjligt för den tekniska titanen att komma in på ingenjörshärdar och attrahera kandidater som kanske inte vill arbeta vid dess huvudkontor i Cupertino.

Apple, om du minns, köpte Intels 5G-modemverksamhet redan 2019, och chiptillverkaren sålde det “med en förlust på flera miljarder dollar.” Vi har sedan dess hört att Apple arbetar med TSMC för att bygga anpassade 5G-modemchips för iPhone, och att de första iterationerna kan komma så tidigt som 2023.

Tidigare i veckan skrotade Apple sin deadline i februari för att få företagsanställda att återvända till kontoret. En talesperson bekräftade för CNBC att ett nytt datum för återkomst till kontoret ännu inte har fastställts. Apple ska också meddela en bonus på 1 000 $ för varje anställd för att köpa utrustning för att hjälpa dem att arbeta hemifrån.

Bildkredit Daniel Constante