Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple Glasses kan erbjuda den mest bekväma mix-reality-upplevelsen hittills

Apples ryktade augmented reality (AR) -projekt, Apple Glasses, kan dra nytta av en komfortförstärkande funktion som skiljer dem från andra mixed reality-skärmar på marknaden – möjligheten att automatiskt justera ljusstyrkan.

En ny företagspatent, som upptäcktes av AppleInsider, beskriver en “elektronisk enhet med [an] adaptiv display ”som använder” kontrollkretsar ”för att samla fysiologiska attribut från användarens ögon och justera skärmens ljusstyrka därefter.

Även om det inte är helt klart vad “styrkretsar” hänvisar till här, beskriver Apples förslag en omgivande ljussensor som kan upptäcka mätningar som “blinkhastighet, pupillstorlek och öppenhet”.

Det är också oklart om den här tekniken hänvisar till Apples AR- eller VR-projekt – företaget har enligt uppgift båda på gång – med “elektronisk enhet” endast klargjort som en “huvudmonterad enhet” i patentet. Med den senare förväntas komma först är det dock ett säkert sätt att anta att Apple Glasses också kommer att dra nytta av funktionen.

I vilket fall som helst, med tanke på den frustrerande grad av ögonjustering som krävs av alla användare av alla tillgängliga headset med blandad verklighet just nu – Apple kallar det “bländande och obehag” – det är troligt att båda enheterna kommer att vara utrustade med möjligheten att automatiskt justera ljusstyrkan.

Medan patentet främst handlar om hur det “dynamiska området för en huvudmonterad bildskärm kan uppfattas som otillräckligt beroende på anpassningstillståndet för användarens ögon” – med andra ord förbättrad komfort – kan tekniken också representera en innovativ kraft- spara metod.

Samma omgivande ljussensor – medan den främst används för att spåra och ändra ljusnivåer – kan fungera som ett sätt att dämpa vissa områden av blandad verklighetsupplevelse som inte syns för användaren, vilket sparar kraft.

Vad kan Apple Glasses mer kunna?

Officiella detaljer om Apples blandade verklighetsprojekt är få och långt ifrån, med de flesta rapporter som sammanblandar AR och VR och gör det därför svårt att avgöra vilka funktioner som ryktas för vilken enhet.

Det har rapporterats exklusivt för Apple-glasögonen, men en av de mest spännande hänvisar till en enhet – kallad Apple Glass – som kan visa information på båda linserna, styrd via användargester både på och framför ramarna.

Vi har också hört muttrar att AR-glasögonen kan komma med LiDAR-spårning – av det slag som används vid autonom fordonsutveckling – och upp till sex linser, men det är oklart om detta hänvisar till optiskt glas eller kameralinser.

När det gäller släppdatum, förvänta dig inte att se Apple Glasses någon gång före 2023. De senaste rapporterna tyder på att projektet förblir i de tidiga utvecklingsstadierna och kommer nästan säkert att föregås av ett Apple VR-headset som kan komma så tidigt som nästa år.

Vi vet dock säkert att Tim Cook och co. arbetar med en serie produkter som är avsedda att “spränga bort dig” under de närmaste åren – så det verkar vara en säker satsning att förvänta sig att Apple kommer att erbjuda ett spännande svar på blandad verklighetsfrågan.

Via AppleInsider