Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple ger en sällsynt ursäkt till utvecklaren vars free språkappen drogs av misstag

Apple ber sällan om ursäkt för mänskliga fel som då och då händer med dess redaktörer som har till uppgift att granska App Store-bidragen. Så det är ganska förvånande att företaget har bett om ursäkt till studentutvecklaren Brendan Ehsom för att ta bort hans free Ursprungsspråksapp för iPhone efter att av misstag anklagat honom för oärliga och bedrägliga handlingar.

Som medlem i Gitga’at-gemenskapen i Ts’msyen First Nation, lanserade Eshom sin app på App Store i juli 2020. Allt han ville var att främja Sm’algyax-kulturen och språket.

Men allt var borta efter ett automatiskt e-postmeddelande från Apple.

En skärmdump av Apples webbplats som visar ett avsnitt dedikerat till att marknadsföra App Store.

Ett mejl från Apple förstör allt

Enligt Ehsom:

Hans ansträngningar att söka svar från makterna på företaget gick ingenstans.

GlobalNews.ca avslöjar att Apple också ville avsluta hans utvecklarkonto. Men efter att Ehsom kontaktat Consumer Matters för att få hjälp återupprättade Apple appen och bad honom om ursäkt,

Apple erkänner misstaget

I ett mejl till Ehsom sa Apple:

Och sedan släppte det en oväntad ursäkt.

Vad sägs om en ursäkt?

Mailet fortsatte:

Det är ett mycket sällsynt exempel på att Apple ber om ursäkt för vad som verkar vara ett mänskligt misstag.

Dessa misstag är inte roliga, men det är omöjligt att undvika dem eftersom tiotusentals nya appar skickas in varje vecka. Istället för att anställa tiotusentals redaktörer för att granska nya bidrag, använder Apple maskininlärning och artificiell intelligens för att flagga misstänkta appar.

Dessa appar granskas sedan hårt av redaktörer.

App Store-bedrägerierna florerar

Enligt Apple själv avslutade företaget mer än 500 000 utvecklarkonton för bedräglig aktivitet bara under 2020. Men trots alla dessa åtgärder på plats fortsätter olika bedrägerier att frodas i App Store, frustrerande kunder och ärliga utvecklare.

Utvecklaren Kosta Eleftheriou har lyft fram App Store-bedrägerier på Twitter och erbjuder mer än en handfull exempel på hur bedragare utnyttjar verk av äkta apputvecklare.