Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple ger dig obegränsat lagringsutrymme för foton och du vet inte om det

Alla användare som vill köpa en iPhone idag, de flesta av dem, förutom vissa äldre modeller, har redan minst 128 GB lagringsutrymme . Detta är ett framsteg, eftersom vissa modeller tills nyligen fortfarande kom med 16 GB eller till och med 64 GB. Trots detta finns det många användare som fortsätter att köpa enheter med 256 GB, 512 GB eller till och med 1 TB kapacitet, speciellt för att kunna spara alla foton och videor de tar med sin enhet.

Lentes iPhone 13 Pro Max

Sanningen är att med de framsteg som Apple introducerar generation efter generation i iPhone-kamerorna, dessa foton och videor väger mer för varje dag . Men hur håller du dig om vi berättar att det finns ett sätt som du kan lagra alla foton du vill ha free i Apples moln?

Delade album, nyckeln till att spara dina foton

Delade album är det sätt som Apple har tänkt ut för att kunna dela bilder med andra användare som också har Apple-enheter, så långt har det gått bra. Det märkliga, och naturligtvis, de goda nyheterna för alla användare är att alla dessa foton och videor som du anger i de olika delade albumen ta inte upp plats på din iPhone men lagras i Apples eget moln .

Logotyp iCloud

Dessutom kan även de användare som bara har 5 GB iCloud, vilket är vad Apple ger bort, ta med allt innehåll de vill ha utan oro. Med andra ord är delade album det perfekta sättet att kunna spara dina bilder i molnet utan att behöva betala en euro för lagringen du förbrukar, eftersom du bara behöver skapa ett delat album med dig själv och börja inkludera foton och videor . , kan du även senare ta bort det innehållet från din iPhone till free upp lagringsutrymme. Men så att du vet hur du kan göra det, här är stegen du måste följa.

  1. På din iPhone öppnar du Foton app.
  2. Klicka på ” + “, som finns längst upp till vänster på skärmen.
  3. Välj ” Nytt delat album “.
  4. Ge det en namn .
  5. Klicka på ” Nästa “.
  6. Skriv din e-post motsvarande ditt Apple-ID.
  7. Klick Skapa .
  8. Gå in i albumet du precis skapade.
  9. Knacka på ” + “.
  10. Lägg till foton du vill ha inuti nämnda album.

Som du har sett är stegen för att skapa ett delat album väldigt enkla, och på bara några sekunder kan du spara dina foton och videor helt free av laddning. Självklart måste du ha en bra internetuppkoppling så att dessa laddas upp så snabbt som möjligt. Dessutom är en annan fördel att du kan komma åt dem från vilken Apple-enhet som helst där du har ditt iCloud-konto.