Apple förvärvar virtual reality-start NextVR

0 Shares

Äpple

För inte så länge sedan har Cupertino-jätten Apple bekräftat förvärvet av virtual reality-företaget NextVR. För oinitierade är NextVR ett teknikföretag som fångar upp och levererar live och on-demand virtual reality-upplevelser.

VR-företaget tillhandahåller för närvarande VR-upplevelser för att se liveevenemang med headset från PlayStation, Oculus, HTC, Microsoft och Lenovo headset. Dessutom nämnde NextVR på deras webbplats “Vi går i en ny riktning” och tackade också sin partner och fans runt om i världen. Tidigare har NextVR knutit till CNN och sportliga ligor som NBA och NASCAR för att sända spel och speciella evenemang i VR.

NextVR möjliggör överföring av live, långformigt virtual reality-innehåll i sändningskvalitet. Lanserades 2009 och har mer än 26 patent beviljade eller väntande för att fånga, komprimera, överföra och visa virtuellt verklighetsinnehåll.

Enligt rapporten sägs förvärvet värderas till 100 miljoner dollar, men Apple avslöjade ingen information om siffrorna. Även om förvärvet inte har avslutats ännu har båda företagen börjat informera anställda som kommer att behöva flytta från San Diego-området till förmodligen Cupertino-området.

Det är ingen hemlighet att Cupertino-jätten har en stor plan för Augmented Reality (AR) och att bygga en plattform för sitt framtida headset med ARKit.

Källa

0 Shares