Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple berättar om den nya funktionen App Tracking Transparency i ny video

Medan Apples YouTube-kanal i första hand är mycket marknadsföring av produkter och sådant, tar sig företaget ibland tid att prata om något annat. Som en funktion inbakad i den senaste uppdateringen till iOS 14, till exempel.

Och det är verkligen vad som händer här. Apple uppdaterade sin officiella YouTube-kanal för att dela den senaste uppdateringen om sin ansträngning för att hjälpa användare att trumpeta ut sin egen integritet och datasäkerhet. För att hjälpa till med det finns den nya ATT-funktionen (App Tracking Transparency), som Craig Federighi precis pratade med Wall Street Journal handla om.

Men tydligen ville Apple erbjuda lite mer sammanhang till funktionen nu när den är live och ute i naturen. Den nya videon är knappt två minuter lång och den talar om den nya ATT-funktionen, och framför allt varför den är viktig för användaren.

Här är Apples bifogade beskrivning med videon idag:

Och för ordens skull, här är vad Apple beskriver som spårning som måste kräva ett val för användare:

Med den nya funktionen kan utvecklare inte längre spåra reklamidentifieraren på din iPhone, iPad eller ens på Apple TV. Det vill säga om de inte får ditt uttryckliga tillstånd att göra det. Och när en app som hanterar någon av dessa spårning är tillgänglig på din enhet, måste den visa upp ett popup-fönster för att informera dig om att den ska spåra den informationen. Därifrån kommer varje användare att kunna ta ett nollställt tillvägagångssätt för att antingen tillåta eller blockera appar från att spåra deras data.

Föga överraskande återspeglar videons berättare Federighis – och Apples – bestämda övertygelse om att denna nya funktion handlar om användarens val.

Vad tycker du om den nya funktionen App Tracking Transparency? Tror du att det är ett bra tillägg för Apples produkter?