Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple avslöjar Apple Arcade, Apple TV + och Apple-kreditkortet

“Dagens dag kommer att bli en annan typ av evenemang”, VD Tim Cook öppnade dagens Apple-evenemang. Varför? Eftersom evenemanget helt och hållet handlade om tjänster snarare än produkter.

Idag avslöjade Apple en ny prenumerationstjänst för Netflix, en ny Netflix-för-speltjänst, en tjänst som i grund och botten bara är en annan Netflix och dessutom deras eget Apple-kreditkort.

Du känner och litar redan på massor av stora Apple-tjänster: Siri, Kalender, Hitta min iPhone, Podcasts, Apple News och kanske viktigast av allt, Google Maps. Så här lägger de till mer när Apple laddar framåt på sin pivot till tjänster.

Apple News +

Apple News Plus-tjänst

Apple News, företagets nu tre år gamla nyhetstjänst, får en uppgradering med ett plustecken. Tidningar kommer till Apple News för första gången, i en prenumerationstjänst som kommer att kallas Apple News +.

Kategorier inkluderar topphistorier, trendiga berättelser och ett avsnitt som är skräddarsytt för varje specifik användare. 300 stora tidskrifter samarbetar med Apple för tjänsten, inklusive bidrag så olika som National Geographic, Wired, The New Yorker, LA Times, Skimm, Vox, Wall Street Journal och Popular Science. Dina favoriter laddas ned automatiskt, så du behöver inte komma ihåg att förhämta något innan du går ombord på ett plan.

I alla fall kommer designen och typografin för varje tidskrift att anpassas till den enhet som används för att visa den, från smartphones till surfplattor. Den bästa mobila tidningsupplevelsen någonsin? Det är vad Apple hoppas på, så att de använde den exakta frasen flera gånger i presentationen.

En stor avslöjande: Apple låter inte annonsörer spåra dig (detta fick en applåder vid evenemanget, som berättar var allas tankar är när det gäller säkerhet och integritet).

En anmärkning att evenemanget inte klargjorde helt: Hur mycket innehåll varje tidningspartner kommer att göra tillgängligt för tjänsten. Ett internt memo från Wall Street Journal konstaterar till exempel att Apple News + -användare bara kommer att få en “samlad samling av allmänintresse-nyheter”, medan en Apple-chef har angett att tjänsten kommer att få allt journalinnehåll. Sortera ut det, folkens.

Tjänsten kostar $ 9,99 per månad och kommer att vara tillgänglig för en hel familj under ett abonnemang. Den är tillgänglig i dag i USA och Kanada, och den första månaden är gratis.

Apple-kort

Apple-kort

Apples bud att byta ut plånboken ser framgång: De är på väg att skicka 10 miljarder Apple Pay-transaktioner över 2019. Tjänsten kommer också att finnas tillgänglig i mer än 40 länder i slutet av året.

Nu har de fått en ny tjänst: Apple Card. Det stämmer, Apple skapar sitt eget kreditkort.

Du kan använda den med Apple Pay över hela världen. Du kommer få 2 procent av dina kreditkortsinköp tillbaka i “Daily Cash”, en leverans av pengar samma dag till ditt konto. Det numret blir 3 procent när du köper från Apple. Och kortet är naturligtvis av laseretsat titan.

Apple-korttjänsten använder maskininlärning för att bättre spåra din plats och dina inköp så att du förstår din transaktionshistorik. Det hjälper dig också att bättre förstå dina totala utgiftsvanor.

Det finns också inga sena avgifter, inga årliga avgifter, inga internationella avgifter och inga överbegränsade avgifter. Återigen noterar Apple under sitt evenemang att de aldrig kommer att sälja data för marknadsföring eller annonser, och de kommer inte ens ha tillgång till data om hur mycket du betalar för vad.

Apple Arcade

Apple Arcade-tjänst

Apples spricka på den populära nischen Netflix-för-spel är Apple Arcade.

Över 100 nya och exklusiva spel är tillgängliga på tjänsten vid lanseringen, och det är alla tillgängliga offline också. Ditt konto kommer att uppdatera spel på alla enheter, så att du kan fortsätta där du slutade.

Återigen samlar den inte in några personuppgifter utan ditt samtycke, och den kommer att vara tillgänglig för en hel familj i taget.

Prissättning meddelas inte ännu, men det kommer det att vara tillgänglig hösten 2019, i över 150 länder och regioner över hela världen, så vi lär oss hur mycket det kostar någon gång innan dess.

Det är ett intressant inlägg i strid med speltjänster, men det kommer att ha konkurrens: Googles egen tjänst, Stadia, meddelades bara några dagar tidigare.

Apple TV-kanaler

I den nya Apple TV-appen kan du bara betala för de kanaler du vill ha med ett konto. Ladda ner program, njut av en högkvalitativ bild och ta med hela familjen.

Om du prenumererar på något inklusive Prime Video, Hulu, ESPN +, nätverks-TV, kabel eller satellit, kommer du att kunna komma åt det i Apple TV-appen. Kategorin “Up Next” visar faktiskt vilka program du har tittat på, i alla tjänster, på en plats. Du kan prenumerera på en ny kanal i appen, helt enkelt med några få klick, så kommer du automatiskt

En “Barnupplevelse” -sektion innehåller TV-alternativ för barn. Det är “en säker plats att utforska tillsammans”, nämner evenemanget i en (ganska) subtil grävning av YouTubes senaste problem med barnens innehåll.

Apple TV-appen är kommer till Mac hösten 2019 för första gången, och det kommer också att finnas på smarta TV-apparater Samsung i vårasoch inklusive LG, Sony och Vizio senare på året. Det blir på Roku och Amazon Fire TV också.

Big Bird tar scenen

Apple TV +

Åh, och Apple lanserar också sin egen Netflix-mördare, ett streaming-TV-medieföretag som heter Apple TV Plus.

Tjänsten kommer att innehålla en tv-showanpassning av den gamla sci-fi-tidningen Amazing Stories hjälmad av Steven Speilberg; Morning Show med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell; en sci-fi-show om en värld där ingen kan se; Little America, en show skriven av och centrerade amerikanska invandrare; och ett initiativ leds av bland andra Oprah Winfrey. Tjänsten kommer att strömma Oprah och en bokförfattare i konversation, live, som en del av det som låter som den coolaste bokklubben 2019, ett år som redan ser en bokklubbsupplevelse.

Apple TV Plus är reklamfri, med nya tillägg varje månad, finns i över 100 länder och börjar in Hösten 2019. Tyvärr är prissättningen ännu inte tillgänglig.

Kritikerna är fortfarande skeptiska till tjänstens erbjudanden, dock: “Shonda Rimes och Ryan Murphy till Netflix är viktigare än summan av vad Apple tillkännager”, tweetade en före detta interaktiv mediegruppsstrateg från Disney. Men det är åtminstone inte varje dag som du får se Steven Spielberg, Sesame Street Big Bird och Oprah personligen vid samma evenemang. Vi kommer att hålla dom tills vi kan se alla trailers.