Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple arbetar med en extern skärm för Mac-datorer med funktioner för smarta hem: Rapport

Enligt en rapport från Mark Gurman från Bloomberg är Apple i färd med att utveckla en ny extern skärm för Mac-datorer som även kan fungera som en smart hemskärm i lågströmsläge.

Rapporten indikerar vidare att Apple undersöker andra bildskärmsalternativ, möjligen avsedda att fungera som direkta efterföljare till Pro Display XDR och Apple Studio Display.

I likhet med Studio Display kommer den smarta skärmen att använda ett iOS-enhetschip, vilket inte är förvånande med tanke på dess interna A13-chip. Studioskärmens mjukvaruintelligens är för närvarande begränsad till kamera- och högtalarsystemförbättringar, såsom Center Stage och Spatial Audio.

Den nya skärmens förmåga att fungera som en smart hemenhet i ett lågeffektläge representerar en mer ambitiös och fängslande framtid. Den nyligen introducerade StandBy-funktionen i iOS 17, som erbjuder en fullskärmsupplevelse för iPhone när den laddas i sidled, kan ge en glimt av den smarta displaymjukvaran.

StandBy gör det möjligt för användare att se överblickbar information på avstånd, vilket gör den idealisk för nattduksbord, diskar och skrivbord. Anpassningsalternativ inkluderar klockstilar, favoritfoton, widgets (inklusive Smart Stacks) och stöd för liveaktiviteter, Siri, samtal och större aviseringar. Användargränssnittet för denna StandBy-funktion i iOS 17 verkar vara en naturlig passform för en dedikerad hårdvaruenhet.

Gurman föreslår dock att lanseringen av den nya smarta monitorn inte väntas förrän åtminstone nästa år. Dessutom finns det rapporter som tyder på att de kommande AirPods från Apple kommer att inkludera hälsoövervakningsfunktioner och en USB-C-port.

Källa