Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple arbetar med att lägga till beröringskänsligt tyg och skärmkontroller till HomePods

Ett nyligen beviljat patent visar att Apple kan implementera pekkontroller och en display på en del av HomePods skyddande exteriör.

Apples Siri-drivna, smarta hemhögtalare, HomePod mini och den numera utgående ursprungliga HomePod, har båda en beröringskänslig panel ovanpå för snabba kontroller, utan att skrika “Hey Siri” över din musik. Ett nyligen beviljat Apple-patent med titeln “Tygklädd elektronisk enhet med peksensor” visar att teknikjätten överväger att lägga till extra funktionalitet till höljet till sina högtalare, snarare än topppanelen.

Patentet beskriver kontroller som gör det möjligt att knacka eller skjuta högtalarens längd. Medan patentet i stora drag nämner elektroniska enheter, visar att tekniken kan användas någon annanstans, fokuserar exemplen på ljudenheter.

Elektroniska enheter som ljudenheter kan innehålla tyg. Som ett exempel kan höljet på en högtalare vara täckt med ett lager tyg. Öppningar kan tillhandahållas i tyget för att tillåta ljud att avges inifrån anordningen.

Det kan vara utmanande att förbättra en högtalares funktionalitet. Det kan till exempel vara svårt att integrera in- och utgångsenheter i en högtalare med ett tygskikt. Om man inte är försiktig kan användaren tycka att det är besvärligt att ge input till och ta emot utsignal från högtalaren.

Apple-patent

För att visa pekpanelernas position och indikera när beröring har registrerats talar Apple om en display i form av mediekontrollsymboler som bilden nedan visar.

Ljusemitterande komponenter och/eller tyg med olika visuella egenskaper kan användas för att markera var de beröringskänsliga områdena av tyget finns. De beröringskänsliga områdena kan vara formade som mediakontrollsymboler.

Apple-patent

Bilden påminner om Ultimate Ears högtalare. Dessa Bluetooth-högtalare är täckta av tyg, men de stora volymknapparna är fysiska snarare än beröringsytor.

Även om detta patent inte visar garanterade framtida Apple-produkter, visar det att de åtminstone experimenterar med nya inmatningsmetoder för sina hemhögtalare.

Om du är ute efter en mer bärbar Apple-ljudprodukt som finns, är AirPods Max för närvarande $60 rabatt på Amazon.