Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple antyder förlustfritt ljudstöd i en ny teaser för speciellt tillkännagivande

Apple retade nyligen ett nytt specialmeddelande i sin Apple Music-app som visar en video av en roterande Apple Music-logotyp med flera rader “Apple Music” -text bakom sig. Tillsammans med teaser, gömd i källkoden för Apple Music-webbappen, finns det referenser till ‘Lossless’ och ‘Hi Res Lossless’ musik, vilket kan vara anledningen till tillkännagivandet.

Tidigare denna månad fanns det referenser till “Lossless” ljud gömt i koden för iOS 14.6, vilket tyder på att Apple möjligen har arbetat med funktionen under ett tag. För närvarande stöder Apple Music streaming med maximalt 256 kbps med hjälp av AAC-codec.

Apple Music Android-appen har också förberett sig för förlustfritt musikstöd, i synnerhet gör det sig redo att stödja 24-bit / 48 kHz och 24-bit / 192 kHz förlustfria bithastigheter. Enligt appens kod kommer en enda 3-minuters låt i förlustfritt format att konsumera cirka 36 MB data.

Teaser-affisch i Apple Music-appen

Alla dessa kodreferenser tillsammans med speciella tillkännagivanden pekar på att Apple tillkännager att de äntligen meddelar stöd för förlustfritt ljud på deras Apple Music-plattform. När det gäller deras rivaliserande streamingappar har Tidal redan förlorat streaming på sin plattform, och Spotify meddelade nyligen att de arbetar med att introducera förlustfritt ljudstöd i sin plattform.

Via