Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apple ändrar standard för Siri Voice i iOS 14.5

Apple tar ett sent men viktigt steg för röstassistenten Siris röst. Med iOS 14.5 beta kommer företaget inte längre att erbjuda Siri med en “kvinnlig röst som standard”. Användare kommer nu att välja sin egen manliga eller kvinnliga Siri-röst i installationen.

Det visade sig att iOS 14.5 betauppdateringen, som Apple är känt för att arbeta med, kommer att erbjuda användarna innovationer för Siri. Speciellt Apple, som nyligen har förbättrat Siri och gjort det smartare, har vidtagit åtgärder för den stereotypa Siri-rösten. Siri, som kommer med en kvinnlig röst som standard, kommer nu att presenteras för användaren med alternativ.

Efter lanseringen av Apples iOS 15.5 betauppdatering kommer Siri nu att be användarna att välja en manlig eller kvinnlig röst. Användare kommer att kunna välja mellan dessa två ljud efter uppdateringen av iOS 14.5. Den nya uppdateringen kommer dock bara att erbjuda olika alternativ för engelskspråkig support för närvarande.

Standardval av Siri-röst i iOS 14.5

De som har tillgång till iOS 14.5 beta kan följa stegen nedan om de vill använda en Siri-röst med annan ton utöver en mans- eller kvinnlig röst.

  • Gå till “Siri och sök” i appen Inställningar och tryck på “Siri röst”. Efter att ha klickat här kan användare komma åt och välja olika röster av Siri. Apple kommer också att erbjuda totalt fyra olika röstval för det engelska språkets amerikanska accent. Dessutom kommer urvalet att fortsätta att vara begränsat till två för australiska, brittiska, indiska, irländska och sydafrikanska accenter.

Röst 1: Mjuktalande mansröst

Röst 2: Energisk, självsäker kvinnlig röst

Röst 3: Mansröst som liknar röst 2

Röst 4: Standard kvinnlig Siri-röst

Att trycka på en röst säger: “Hej, jag heter Siri. Välj det ljud du vill att jag ska använda.” ger en varning. Om användare väljer ljud 1-3 måste Siri ladda ner dessa ljud för att kunna använda dem. När nedladdningen är klar kommer Siri att börja svara med den röst som valts av användaren.

Du kanske är intresserad av:

Siri kan nu göra djurläten (förutom ekorren)

Den nya Siri har 20 gånger mer information än för 3 år sedan!

Cyberattacker ökar med 210 procent, Facebooks tankeläsande armband | Teknikprogram varje vecka: