Använder du TikTok? Allt detta kommer att förändras om du är minderårig

Dessa nya åtgärder är utöver de som nyligen introducerades, t.ex som begränsande privata meddelanden för bland annat alla under 16 år.

Nya sekretessinställningar

Automatiskt inställning för att ta emot direktmeddelanden för användare mellan 16 och 17 år kommer att ändras till “Ingen”, så de själva måste ändra integriteten och välja om de bara vill ta emot meddelanden från sina vänner eller från någon annan.

Detta kommer att vara för nya konton, men befintliga konton kommer att tillfrågas för att granska sina sekretessinställningar varje gång de vill skicka ett direktmeddelande. Dessa funktioner kommer utöver de under 16 år som kan inte skicka videor eller bilder.

Dessa förändringar kommer också att drabba alla som är mellan 13 och 15 år och vill ladda upp sin första video till TikTok. För att göra det enklare för användare i denna ålder att förstå dessa nya åtgärder måste de göra det när de laddar upp sin första video välj vem de vill se den: deras följare, deras vänner eller bara personen som laddar upp det.

Därifrån, närhelst dessa användare laddar upp en video, de kan bestämma vem de vill se dem . Dessutom har Duett och klistra funktioner är också inaktiverade för alla under 16 år.

Funktionen som låter dig ladda ner de videor som är offentliga har också ändrats. Just nu kan den här funktionen inte användas av alla mellan 13 och 15 år.

Men nu blir det 16-17 åringar får en bättre förståelse för hur detta fungerar från själva appen och de kommer att bestämma vem som kan ladda ner deras videor.

Ett nytt fönster öppnas som kommer att informera dem om allt detta och därmed de kommer att ha tillräckligt med tid att fatta beslutet som bäst passar deras önskemål.

Push-meddelanden försvinner på natten

Slutligen, den sista nya funktionen som TikTok kommer att implementera för att förbättra säkerheten för sina unga användare har att göra med pushmeddelanden . Alla som är mellan 13 och 15 år kommer att sluta få den här typen av meddelanden från 21.00 , medan de mellan 16 och 17 år kommer att sluta få dem från 22.00

Enligt TikTok är applikationen arbeta med föräldrar, tonåringar och olika organisationer att fortsätta skapa nyheter i applikationen och öka säkerheten, integriteten och välbefinnandet för alla dess användare. De har också sett till att deras mål är att utbilda och skapa medvetenhet hos människor som använder digitala miljöer.

Det är därför TikTok erbjuder så många möjligheter när det kommer till att justera preferenserna för varje användare inom plattformen, eftersom alltså var och en bestämmer med vem och på vilket sätt de dela innehållet som de laddar upp till plattformen.

Relaterade Artiklar

Back to top button