Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Använda TikTok för marknadsföring – hur man växer på TikTok som musiker (video)

Den här videon från TikTok for Business har råd från Francis Bourgeois och Lady Leshur om hur man kan marknadsföra musik på TikTok och utveckla ditt varumärke.

Är du en artist som letar efter idéer för hur man använder TikTok för att marknadsföra musik? TikTok har släppt en hjälpsam “Tokumentary” för alla som vill marknadsföra sig på TikTok. Fokus kan vara kreatörer som arbetar med företag på ett influencer-stil, men det finns några intressanta takeaways för oberoende musikartister.

I grund och botten, om du menar allvar med din musik, bör du se dig själv som ett företag – oavsett om du är i ett band, en soloartist eller en producent som gör beats och mixar andras låtar. Sociala medier är en free marknadsföringsresurs för alla, och det betyder att du måste tänka lite på strategin.

Saker och ting går lite annorlunda på TikTok. Låt oss se vad Francis Bourgeois, Lady Leshur och Dannero hade att säga om hur du kan växa ditt TikTok-konto och ditt musikvarumärke. Kolla in videon och hitta vår sammanfattning av nyckelpunkterna nedan.

Vilken TikTok ska jag göra?

Var dig själv! Alla är överens om att TikTok-användare älskar autenticitet. Unikhet är något som Lady Leshur påpekar som avgörande för framgång på TikTok.

Tänk inte för mycket på det, i princip. Det kan ta ett tag att komma in i det tänkesättet, men till slut kommer du inte att känna dig självmedveten alls.

Det finns en anledning till att rivaliserande företag Meta jagar framgången med TikTok och styr Instagram bort från gamlas polerade filtrerade inlägg mot TikToks galna kreativitet. Plattformen har inga gränser för vad som kan bli framgångsrikt i appen. Så var konstig – TikTok är så enormt, du hittar en publik någonstans.

Att använda musik på TikTok är appens drivkraft

Som påpekats i videon är TikTok en “Sound-on”-plattform och musik driver allt. En lämplig låt sätter stämningen i korta videor på appen, kompletterar innehållet och är i många fall huvuddraget i klippet.

Lady Leshur föreslår att att vara aktiv på TikTok som artist har förändrat hennes kreativa inställning till att göra musik, alltid medveten om att ord och handlingar har potential att bli virala. Och Eurovision-tvåan Sam Ryder är ett exempel på en artist som uppnått kändisskap genom en blandning av organisk framgång och målmedveten reklamdrift.

Algoritmen uppskattar musik också. Att lägga till ljud ger en ökning på 16 % i visningar. Och om du laddar upp din låtar till TikTok med en distributör som ReverbNation, kan du tjäna pengar varje gång ditt spår används i en ny video i appen.

TikTok är en plats där artister kan se sina låtar tolkas på nya sätt av kreatörer, och du vet aldrig vilken väg det kommer att ta. Det är något man måste anamma. Din musik kan inspirera till ett globalt dansville!

Säg ja till TikTok-samarbeten

Ta kontakt med andra musiker och varumärken på TikTok om du får chansen. Du vet aldrig vilka dörrar den kan öppna.

Men försök alltid vara trogen ditt eget musikvarumärke. Annars kommer fräschören att gå förlorad, och fräschör är det som gör en TikTok till en TikTok.

Om du får chansen att arbeta med ett företag, glöm inte det din musik de använder. Ta kontroll över det. Det är något vi brinner för här på ReverbNation, och hjälper oberoende musiker att ta ansvar för sitt eget öde.

Kopiera inte på TikTok

TikTok älskar texter. Enkla, barnrim-inspirerade låtar med lätta att komma ihåg sångbara texter – som “abcdefu” av GAYLE – är en trend som har sitt ursprung på TikTok.

Akta dig dock – TikTok-användare vet när en kreatör hoppar på en tåg, så försök att inte cyniskt skapa en låt som passar en trend. Försök att inspireras av den sortens trender med sidledstänkande. Vad annat kan du göra istället som är liknande?

Som tidigare nämnts belönas innehåll som verkar spontant och opepet med framgång på TikTok. Det är bra att ha en viss koppling till din musik, som att framföra covers av dina låtar, använda dina egna spår i dina inlägg och ha en länk till din senaste release i din bio.

Men allt behöver inte vara ett reklam-TikTok-inlägg. Om användare tycker om ditt innehåll, kommer de automatiskt att gå för att ta reda på mer om dig.

Hur man får TikTok-övergångar att fungera för dig

Videor som gör det bra på TikTok omfamnar plattformens hyperaktivitet. Statiska bilder har liten plats på TikTok – i stället har smarta, snabba övergångar blivit en konstform.

Övergångar är där du hoppar mellan scener, byter kläder eller plats. Prova olika tekniker för dina videor för att hålla ditt innehåll fräscht. Tänk superklipp, montage och livestreams.