Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Använda kameran i Windows 8

En av de saker som Microsoft tog ut från hårdvaruproducenternas händer med Windows 8, dess operativsystem för bärbara datorer, surfplattor och stationära datorer, var Camera. På så sätt kan företaget ha skapat lite förvirring tidigare, men resultaten talar för sig själva. Det är nu enklare än någonsin att ta en selfie eller ta en snabb bild med en Windows 8-enhet med en webbkamera. Här är hur.

Komma till kameran Kamera-appen från startskärmen

Fram till Windows 8 hade Windows-baserade bärbara datorer och stationära datorer aldrig en Microsoft-skapad fotoupplevelse. Istället förlitade sig användarna på en blandning av tredjepartsappar som hårdvaruproducenter som Dell och Lenovo samarbetade med programvaruföretag för att installera på enheter de sålde.

Kamera-appen är installerad på alla Windows 8-enheter och vem som helst kan använda Windows 8 Camera-appen när som helst. För att hitta den trycker du på Windows-knappen på din bärbara eller stationära tangentbord. Tablettanvändare ska trycka på Windows-knappen nära enhetens skärm.

Använda kameran i Windows 8 (1)

De flesta Windows-enhetstillverkare inkluderar Camera-appen i listan över förinstallerade appar. Leta efter det på startskärmen och det är troligt att du hittar det fäst någonstans. Det är lägenheten lila Live Tile med en vit kamera på det sett i vårt exempel i det nedre vänstra hörnet.

Använda kameran i Windows 8 (2)

Ofta är Camera-appen inte fäst på startskärmen alls. Koppla av, det betyder inte att den inte fortfarande är installerad på din maskin. Om du använder en surfplatta eller stationär dator, klicka på pilen i det nedre vänstra hörnet för att öppna listan över appar som är installerade på din maskin. Surfplattanvändare bör placera fingret var som helst på startskärmen och svep uppåtoch leta efter Camera-appen i listan över installerade appar.

Från låsskärmen

I den kostnadsfria Windows 8.1-uppdateringen lade Microsoft till möjligheten för Windows 8-surfplattor att öppna Camera-appen från Windows 8-låsskärmen utan att behöva låsa upp deras enhet. För att göra det, slå på din Windows 8-surfplatta, placera fingret var som helst på startskärmen och svep nedåt istället för uppåt.

Använda kameraappen

Ta foton och videor

När du har öppnat Windows 8-kameraappen är det dags att börja spela in ditt liv med det.

När du öppnar appen aktiveras enhetens kamera omedelbart. Det finns ingen avtryckare på skärmen. Istället kan beröringsanvändare trycka på sina skärmar för att ta en bild.

Använda kameran i Windows 8 (3)

Att växla mellan att ta video eller bilder är så enkelt som att trycka på en av de två knapparna i överst till höger skärmens hörn.

Det finns inte mycket som användare kan göra för att ändra enhetens inställningar för en bättre bild. Att ändra exponeringen är faktiskt ungefär det enda som de flesta användare med Windows 8-enheter kan göra för att få sina bilder att se bättre ut innan de tas. Tablet-användare bör sätta fingret på nedre kanten på skärmen och svep uppåt för att avslöja knappen för justering av exponeringen. Mus- och tangentbordsanvändare kan helt enkelt högerklicka var som helst. För att se detta alternativ. Det finns också en timer där om du vill posera innan kameraappen tar ett skott.

Tittar på foton och videor du redan har tagit

När du väl har tagit några anständiga bilder vill du titta på dem. Det är där kameraappens kamerarulle kommer in.

På surfplattor och enheter med beröring, placera fingret var som helst och svep till rätt kommer att ta upp tidigare tagna fotografier. Mus- och tangentbordsanvändare bör leta efter en pilen på vänster kant på deras skärm för att ta dem till tidigare bilder som tagits med appen Camera.

Använda kameran i Windows 8 (4)

Redigera bilder

Camera-appen för Windows 8 är inte bara bekvämare och lättare att använda än tredjepartsverktyg. Det innehåller också några lätta redigeringsverktyg som användare som inte har några andra redigeringsverktyg tycker är mycket användbara.

När du har tagit en bild bläddrar du till den i kamerarullen. Touch-användare ska placera fingret på skärmens nedre kant och sedan långsamt skjuta fingret upp för att avslöja en annan App Bar som den tidigare. Bärbara datorer och stationära användare bör helt enkelt högerklicka på bilder de redan har tagit för att avslöja denna appfält.

Använda kameran i Windows 8 (5)

Grundläggande alternativ för att lägga till effekter, rotera, beskära och bli av med röda ögon ingår i fotoappen. Appen innehåller också två tilläggseffekter: Vinjett och ett selektivt fokusverktyg som gör det möjligt för användare att suddas ut allt runt ett visst ämne i sina foton för ett visst konstnärligt värde. Användare kan också ställa in en bild som de just har tagit som bakgrund på låsskärmen härifrån. Tyvärr kräver användarna att dyka tillbaka in på skrivbordets gränssnitt som tidigare dominerade Windows, om du ställer in en bild som bakgrund på skrivbordet eller startskärmen.

Använda kameran i Windows 8 (6)

Om du är en genomsnittlig användare är Camera-appen i Windows 8 förmodligen allt du behöver för att komma igång med att ta och redigera foton. Det är inte en komplett ersättning för redigeringsprogram som Photoshop Express, men det låter dig utföra grundläggande redigeringar och ta bilder helt bra.