Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Använd widescreen-utrymmet mer effektivt genom att flytta dockan till sidan.

Docka till vänster på skärmen.Detta tips gäller alla widescreen-macar, men det är särskilt användbart för 11,6-tums MacBook Air där skärmen bara är 786 pixlar hög. Bildförhållandet 16: 9 är ännu bredare än de traditionella 16:10-skärmarna som finns på andra bärbara Mac-datorer.

Moderna operativsystem som Mac OS X och Windows 7 har mycket höga Docks / Aktivitetsfält, och de tenderar att äta i den vertikala upplösningen på din bildskärm. Således är ditt användbara skrivbordsutrymme kortare och bredare. På Mac måste du också rymma menyraden längst upp på skärmen, så den användbara vertikala upplösningen slösas bort ytterligare. I en typisk inställning kan den stora dockan och menyraden enkelt uppta 90 pixlar av vertikalt skärmutrymme. På en skärm som bara är 768 pixlar hög är 90 rader värdefulla skärmfastigheter som du kan använda mer effektivt.

Du kan se mycket längre ner på en webbsida med dockan på sidan.

Det kan kännas ovanligt i början, och det kommer att ta så lite att vänja sig vid. Men det är värt det tillfälliga besväret. Du kommer att kunna se mer av en webbsida utan att behöva bläddra. Prova själv.

Hur man gör det

  1. Öppna Systeminställningar
  2. Klicka på Dock
  3. Välj Vänster till höger under Position på skärmen

Docka i systeminställningar.