Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Använd dessa YouTube-tangentbordsgenvägar för att titta på videor som ett proffs

 • Du kan spara tid på att titta på videor med denna YouTube-kortkommandolista.
 • Det är knappast ett produktivitetshack, men att känna till några av de viktigaste YouTube-tangentbordsgenvägarna kan hjälpa dig att titta på videor snabbare om det är vettigt, plus att du har bättre kontroll över videouppspelning.
 • Det finns till och med en kortkommando för att se alla YouTube-genvägar.
youtube hög med spelknappar

När du använder något ofta är det alltid värt att investera lite tid i att lära dig de viktigaste kortkommandon. Det är ett produktivitetshack jag försöker följa varje gång.

Eftersom jag tittar mycket på YouTube varje dag har jag tittat upp och ja, det är ganska många användbara YouTube-kortkommandon att lära sig och använda varje gång.

Lär dig också: hur man bäddar in ett YouTube-klipp i PowerPoint

Visa listan med dolda YouTube-tangentbordsgenvägar med Shift + /

Om du är en videoredigerare kommer du att bli glad att ta reda på att några av dessa YouTube-tangentbordsgenvägar är vanliga med populära program som Adobe Premiere Pro och DaVinci Resolve, så du behöver inte lära dig nya genvägar.

För att få upp den viktigaste YouTube-genvägslistan har du snabbalternativet, vilket är att trycka på Skift + / tangentbordsgenväg. Konstigt nog visas inte alla kortkommandon här, vilket du kommer att se om du fortsätter läsa.

youtube kortkommandon listayoutube kortkommandon listaDe viktigaste tangentbordsgenvägarna på YouTube (men inte alla)

Sedan finns det långsamma alternativet för att komma till denna genvägsöverlagring:

 1. Klicka på YouTube profil avatar.
 2. Välj Tangentbordsgenvägar länk från menyn.
youtube kortkommandon meny länkyoutube kortkommandon meny länk

Notera: YouTubes kortkommandon fungerar bara med YouTube-webbläsarfliken aktiv i vy. Om webbläsarfönstret och YouTube-fliken inte är aktiva kommer du inte att kunna använda dessa genvägar.

Min favoritlista med kortkommandon på YouTube

Jag har gjort en lista över alla mina favoritgenvägar på YouTube, de jag använder ofta. Här är de:

 • Paus en YouTube-video: antingen tryck k eller Plats.
 • Spola bakåt eller framåt YouTube-video: tryck j för att spola tillbaka och l för snabbspolning framåt i 10 sekunder. De vänster och höger pilar kommer att hoppa över videon med endast 5 sekunder.
 • Gå till nästa/föregående video i en spellista: tryck Skift + p för föregående video och Skift + n för nästa video i listan. Det verkar fungera med enstaka videor också, men jag kunde inte lista ut hur YouTube väljer ut videorna i det här fallet.
 • Justera videovolymen: den upp och ner pilar kommer att öka/minska videovolymen med 5 %. Brådskande m kommer att stänga av videon helt.
 • Styr videouppspelning på YouTube: med videon pausad tryck (kommatecken) för föregående bildruta eller tryck . (period) för nästa bildruta. Med Skift + komma du kan minska uppspelningshastigheten från standard 1x, medan Skift + punkt kommer att öka uppspelningshastigheten. Tryck flera gånger för att sammansätta (det finns totalt 8 värden mellan 0,25x och 2,0x).
 • Navigera i videokapitel: trycker Ctrl + vänsterpil kommer att gå till föregående videokapitel, medan Ctrl + högerpil kommer att flytta uppspelningshuvudet till nästa videokapitel.
 • Navigera till en fördefinierad videoposition: trycker 0 kommer att starta om videon, 5 kommer att hoppa till mitten, aka 50%, medan 8 hoppar exakt till 80 % av videons längd. Du kan använda alla tangenter mellan 0 och 9.
 • Bildtexter på YouTube-videor: trycker c kommer att slå på och av bildtexter, + (plus) kommer att öka bildtextens teckensnittsstorlek, medan – (minus) kommer att minska bildtextens teckensnittsstorlek.
 • Styr videostorlek på YouTube: tryck f för att växla mellan aktuell storlek och helskärm, tryck på t för teaterläge och i för att aktivera minispelaren.
 • Välj sökfältet: detta nämns inte, men du kan trycka / för att placera markören direkt i YouTubes sökfält. Börja skriva och gå sedan igenom förslag med upp och ner pil och bekräfta valet med Stiga på.

Viktig: YouTubes kortkommandon fungerar inte i YouTubes Android-app eller Chrome Android-webbläsaren när du besöker YouTubes webbplats. Dessa genvägar verkar bara fungera på stationära webbläsare för Windows, Mac OS och Linux.

Vanliga frågor

Hur man stänger av YouTubes kortkommandon

Även om det inte finns något sätt att stänga av YouTube-genvägar, kan du fortfarande välja en annan flik eller aktivera ett annat programfönster medan du tittar på videor. Om du gör detta kommer YouTubes kortkommandon att bli oanvändbara.

YouTubes kortkommandon fungerar inte: Hur fixar jag?

Om kortkommandon på YouTube inte fungerar med största sannolikhet har du inte YouTube-fliken aktiv och webbläsarfönstret valt när du vill använda genvägarna. Så se till att du väljer YouTube-fliken när du vill använda genvägarna. Se också till att du inte tittar på vår surfplatta eller smartphone eftersom genvägar bara fungerar på en stationär eller bärbar dator.

Hur slingrar du en video på YouTube?

Även om det inte finns någon kortkommando för att loopa en YouTube-video kan du högerklicka på själva videon och sedan välja alternativet Loop från den speciella kontextmenyn.

video högerklicka meny loop video youtubevideo högerklicka meny loop video youtube

Intresserad av annat listor med kortkommandon som hjälper till med produktiviteten? Vi har artiklar om globala kortkommandon som fungerar i alla program, populära Gmail-genvägar de mest användbara tangentbordsgenvägarna i Windows 10 och de nya kortkommandon som introduceras i Windows 11. Se till att kolla in dem.

tangentbordsgenvägartangentbordsgenvägar