Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

"Använd denna patch omedelbart!"

Jag får mycket skräppost och virusmeddelanden (och jag menar mycket), men då och då tittar jag på brödtexten i ett av mejlen och jag undrar verkligen hur svårt det hade varit att åtminstone göra en grammatisk korrekt slöseri med utrymme i min inkorg. Exempel på detta skulle vara det senaste meddelandet jag fick:

“Kära vän, använd denna Internet Explorer-patch nu!
Det finns farliga virus på Internet nu!
Mer än 500 000 redan smittade!”

Du kan verkligen inte bli mer falsk än så, men det kanske finns folk som faller för det här. Med mängden massmedia som rapporterar om MyDoom skulle jag hoppas att färre människor öppnar dessa bilagor … stora förhoppningar.

Jag var sjuk hela helgen, Vinney var nere på sin rast efter tentor (ja de tar tentor efter vinteruppehållet) så hon tog hand om mig. Och sedan snöade/isade det överallt, vilket gjorde att Raleigh stängdes av till onsdag. Jag hade inget emot det eftersom det höll mig i sängen och återhämta mig istället för i klassen.

Min uppfart var ett enda isskikt i onsdags när jag vågade mig ut. Min bil liksom åkte nerför uppfarten och jag vred ratten till höger precis innan jag körde ut på gatan så att jag skulle peka i rätt riktning när jag behövde vara…det fungerade bra, och lyckligtvis bor det väldigt få människor i denna underavdelning så jag behövde inte oroa mig för trafiken.

Min parkeringsplats i skolan var också en isskiva, som tur var fick ett hjul drag på något och jag finslipade mig in på en plats och inte någons stänkskärm – måste älska AWD.

Vi har äntligen bestämt oss för en plats för bröllop och ett datum, så i teorin borde allt annat börja falla på plats från och med…nu… eller hur? Hittills har processen inte riktigt varit dålig, förutom det faktum att det finns en betydande brist på platser att hålla ett bröllop där du skulle vilja ha indisk mat serverad. Och av någon anledning när jag ringde och frågade om bankettsalen skulle servera indisk mat, svarade försäljningschefen med något i stil med något av följande:

1) “Nej, men en kille på jobbet kommer från en plats som låter som Indien”
2) “Vi förbereder faktiskt en vietnamesisk middag just nu…”
3) “Vi kan göra något indiskt-likt”

Med undantag för det första finns det ingen överdrift i dessa uttalanden. Det är som att jag levde i ett Seinfeld-avsnitt eller något; Jag fick en kick av dem, jag antar att jag alltid har gillat Seinfeld 🙂

Prescott är nästan här, bara några dagar till och väntan är över. Derek har arbetat febrilt med benchmarkingen och jag har ett möte med några fler arkitekter imorgon för att gå igenom några av de finare punkterna om arkitekturen. Derek och jag kommer att tagga recensionen och vi hoppas båda att ni kommer att gilla den.

Derek kommer faktiskt att titta förbi om några minuter för att hämta lite Northwoods och en annan 875P-bräda för att påskynda testningen lite. Efteråt bär det av till min ASIC-designklass, som faktiskt börjar bli ganska intressant. Alla mina första projekt i den klassen kommer att använda bibliotek på 0,8 mikron, men i slutet av terminen borde vi vara nere på 0,25 mikron design. Det första projektet är en ganska enkel design, men det är väldigt intressant att gå igenom designprocessen och se hur beslut som fattas långt innan tillverkning verkligen kan påverka hur överklockbart ett chip är. Jag siktar bara på en fin 30MHz på min snabbaste designsyntes 🙂

Det var allt för nu, jag måste ta bort några fler e-postmeddelanden.

Ta hand om dig.